Έχετε ξηρή επιδερμίδα; 6 λάθη που κάνετε!


Πιστεύετε ότι φροντίζετε σωστά τη ξηρή επιδερμίδα σας;
Έχετε διαπιστώσει πως η επιδερμίδα σας είναι ξηρή, οπότε και τη φροντίζετε αναλόγως. Αλλά πόσο σίγουρη είστε ότι τη φροντίζετε σωστά; Έχοντας στο ιατρείο μου αρκετά περιστατικά γυναικών με ξηρή επιδερμίδα και συζητώντας λίγο μαζί τους, συγκέντρωσα τα 6 πιο κοινά λάθη που κάνουν αναφορικά με την περιποίηση της ξηρής επιδερμίδας τους. Μήπως κάνετε κι εσείς κάποιο από αυτά;

 1. Ενυδάτωση τη λάθος ώρα
  Ναι, ακόμα και η ενυδάτωση της επιδερμίδας σας έχει, αυτό που λέμε, σωστό timing και είναι καλό να γίνεται όταν οι πόροι της επιδερμίδας είναι ανοιχτοί, δηλαδή, στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, μετά το ντους. Έτσι τα θρεπτικά συστατικά της κρέμας μπορούν να εισχωρήσουν ακόμα πιο βαθιά στο δέρμα και να «κλειδώσουν» για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
 2. Χρησιμοποιείτε τη λάθος ενυδατική κρέμα
  Αν έχετε ξηρή επιδερμίδα, χρειάζεται μία ενυδατική κρέμα με πλούσια υφή και όχι μία ανάλαφρη lotion με ελαφριά σύσταση, διότι η τελευταία δεν θα έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα ενάντια στη ξηρότητα.
 3. Η ενυδατική κρέμα σας έχει μη λειτουργικά συστατικά
  Ceramides και γλυκερίνη: Αυτά είναι τα βασικά συστατικά που πρέπει να αναζητάτε στις κρέμες σας, αφού διαθέτουν θρεπτικές ιδιότητες και συμβάλλουν στην επανόρθωση και την ανάπλαση των κυττάρων της ξηρής επιδερμίδας.
 4. Εφαρμόζετε λάθος καθαριστικό προσώπου
  Αποφύγετε καθαριστικά προσώπου με αλκαλικό pH, τα οποία μπορούν να ερεθίσουν την επιδερμίδα, και προτιμήστε ενυδατικά καθαριστικά με θρεπτικές συστάσεις και κατάλληλα για ξηρές επιδερμίδες.
 5. Δεν κάνετε μάσκες προσώπου
  Οι μάσκες παραμένουν βασικός «σύμμαχος» σας ενάντια στη ξηρότητα. Ειδικότερα, οι overnight μάσκες, αυτές δηλαδή που εφαρμόζονται πριν τον ύπνο, δημιουργούν ένα στρώμα στην επιφάνεια της επιδερμίδας, προστατεύοντας τη από επιβλαβείς παράγοντες και δεσμεύοντας τα θρεπτικά συστατικά των υπόλοιπων προϊόντων περιποίησης που έχετε εφαρμόσει. Επιπλέον, αν η επιδερμίδα σας είναι ξηρή θα ήταν καλό να εφαρμόζετε κάποια ενυδατική μάσκα, 1-2 φορές την εβδομάδα.
 6. Δεν έχετε επισκεφτεί το ιατρό σας
  Μήπως η επιδερμίδα σας είναι αφυδατωμένη και όχι ξηρή; Συχνά υπάρχει σύγχυση σε αυτούς τους δύο τύπους επιδερμίδας γιατί παρουσιάζουν παρόμοια συμπτώματα. Μία επίσκεψη σε ειδικό κρίνεται απαραίτητη καθώς εκείνος θα σας καθοδηγήσει και θα αξιολογήσει τις ανάγκες σας καλύτερα απ’όλους.
λαμπερό δέρμα