Πώς να προλάβετε τα προβλήματα από τη μάσκα προστασίας

Η ρουτίνα περιποίησης που πρέπει να ακολουθείτε για όσο καιρό φοράτε μάσκα. 

Οι μάσκες προστασίας έχουν επιδράσεις στο δέρμα. Η άμεση τριβή προκαλεί διαταραχή της εξωτερικής στοιβάδας, οδηγώντας σε ξηρότητα και ερεθισμό. Από την άλλη, παγιδεύουν την υγρασία, τον ιδρώτα και τη λιπαρότητα του δέρματος, συμβάλλοντας στην εμφάνιση ακμής και στην επιδείνωση προβλημάτων όπως η ροδόχρους ακμή. Ποιές είναι οι βασικές στρατηγικές που πρέπει να ακολουθήσετε στη skincare ρουτίνα σας για να προλάβετε αυτές τις καταστάσεις;

Μην κάνετε τρομερές αλλαγές 

Στην προσπάθεια να συμβαδίσετε με την κατάσταση, μη φτάσετε σε σημείο να κάνετε  υπερβολές στη δοκιμή μιας νέας ρουτίνας περιποίησης. Ο μεγάλος πειραματισμός μπορεί να οδηγήσει σε ερεθισμό του δέρματος.

Σωστή μάσκα 

Προτιμήστε υφάσματα που είναι απαλά για το δέρμα και του επιτρέπουν να αναπνέει, όπως είναι το ελαφρύ βαμβάκι ή το φυσικό μετάξι, για να δημιουργήσετε λιγότερη τριβή από τα συνθετικά. Είναι επίσης σημαντικό να πλένετε τακτικά τη μάσκα και να χρησιμοποιείτε υποαλλεργικό απορρυπαντικό για να αποφύγετε πιθανές αλλεργίες.

Αποφύγετε το μακιγιάζ 

Ιδανικά, μην χρησιμοποιείτε προϊόντα μακιγιάζ, μπορεί να φράξουν τους πόρους και να ερεθίσουν το δέρμα. Το αντηλιακό είναι ένα από τα πράγματα που δεν πρέπει να παραλείψετε από τη ρουτίνα σας, καθώς η μάσκα δεν προστατεύει από τις υπεριώδεις ακτίνες.

Καθαρισμός προσώπου

Αφού αφαιρέσετε τη μάσκα, πάντα να πλένετε το πρόσωπό σας. Φροντίστε να πλύνετε πρώτα τα χέρια σας, ώστε να μην μεταφέρετε μικρόβια από τη μάσκα στο στόμα, τη μύτη και τα μάτια. Το υπερβολικό πλύσιμο προσώπου μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες ανάπτυξης ξηρού δέρματος, οπότε μην το παρακάνετε και προτιμήστε ήπιες συνθέσεις καθαριστικών, χωρίς αρώματα ή ένα απλό μικκυλλιακό νερό.

Σωστή ενυδάτωση

Αμέσως μετά τον καθαρισμό, που πρέπει να γίνεται το πρωί και ύστερα από την αφαίρεση της μάσκας, ενυδατώστε το πρόσωπo σας. Οι κρέμες που περιέχουν σαν βάση το λάδι είναι πιο ενυδατικές. Προτιμήστε συστατικά όπως τα ceramides, το βούτυρο καριτέ και άλλες υποαλλεργικές επιλογές που βοηθούν στο «κλείδωμα» της υγρασίας.

Πώς να προλάβετε τα προβλήματα από τη μάσκα προστασίας