Πώς φεύγουν οι πανάδες και οι κηλίδες;

Η βασική προϋπόθεση για να αποκτήσεις αψεγάδιαστη επιδερμίδα είναι να επιλέγεις θεραπείες που δρουν στοχευμένα στις ανάγκες σου. 

Πανάδες, φακίδες, κηλίδες, δυσχρωμίες: Δυστυχώς δεν πρόκειται για άγνωστες λέξεις, αλλά ξέρεις πώς θα τα αντιμετωπίσεις; Τα χημικά peelings είναι μία από τις  κατάλληλες θεραπείες για την αντιμετώπιση όλων των παραπάνω, διότι προκαλούν ελεγχόμενη βαθιά απολέπιση του δέρματος και συμβάλλουν στην ανανέωση της υφής της επιδερμίδας. 

Η διαδικασία

Ο ιατρός σου αξιολογεί ποιο είδος χημικού peeling είναι κατάλληλο για την επιδερμίδα σου – υπάρχει επιφανειακό, μεσαίου βάθους και βαθύ.  Έπειτα, το αντίστοιχο χημικό διάλυμα εφαρμόζεται σε καθαρή επιδερμίδα, προκαλώντας ένα απόλυτο, ελεγχόμενο χημικό «έγκαυμα», απολεπίζοντας τις εξωτερικές στιβάδες του δέρματος και οδηγώντας σε ανάπλαση της επιδερμίδας. Οι ουσίες των χημικών διαλυμάτων είναι, μεταξύ άλλων, το γλυκολικό οξύ, το σαλικυλικό οξύ, και τα οξέα φρούτων. 

Η διάρκεια 

Σε περίπου 15 λεπτά θα έχεις ολοκληρώσει τη συνεδρία σου. 

Η αποθεραπεία 

Αφού ολοκληρωθεί η θεραπεία μπορεί να παρουσιαστεί ελαφρύς κνησμός ή τσούξιμο και, ενδεχομένως, ερυθρότητα. Η χρήση αντηλιακής προστασίας κρίνεται απαραίτητη, καθώς και η αποφυγή έκθεσης στον ήλιο.