Το συστατικό – κλειδί που χρειάζεται η περιποίησή σου σε κάθε ηλικία

Η ηλικία αποτελεί έναν βασικό παράγοντα για να αξιολογήσεις τις skincare ανάγκες σου. 

To δέρμα σου είναι ένας ζωντανός οργανισμός που συνεχώς εξελίσσεται. Αυτός είναι και ο λόγος πως όσο περνούν τα χρόνια, οι ανάγκες της επιδερμίδας σου διαφοροποιούνται και, τελικά, αλλάζει και η ρουτίνα περιποίησής σου. Η βασική προϋπόθεση για να διατηρήσεις μια υγιή και νεανική όψη είναι να εντοπίσεις τις ανάγκες της επιδερμίδας σου, σύμφωνα πάντα με την ηλικία σου. Έπειτα θα μπορείς να κατασταλάξεις στα κατάλληλα skincare προϊόντα. Πώς θα συμβεί αυτό; Γνωρίζοντας ποιο είναι το συστατικό – κλειδί που χρειάζεται η περιποίησή σου σε κάθε ηλικία. 

Στα 20: Αντηλιακή προστασία 

Η ανεμελιά της εν λόγω δεκαετίας δεν θα πρέπει επ’ουδενί να «αντανακλάται» και στη ρουτίνα περιποίησής σου, ακόμα κι αν οι λέξεις “ρυτίδες”, “λεπτές γραμμές” και “βλάβες από την ηλιακή ακτινοβολία” δεν υπάρχουν στο λεξιλόγιο σου. Σε αυτή την ηλικία προσέχεις… για να έχεις και η πρόληψη τώρα πρέπει να αποτελεί σημαντικό στοιχείο της beauty ρουτίνας σου. Χρησιμοποίησε ευλαβικά αντηλιακό προσώπου, χειμώνα και καλοκαίρι. Στο εμπόρια υπάρχουν διαφορετικές εκδοχές ανάλογα με το επιθυμητό αποτέλεσμα – από αντηλιακό με χρώμα μέχρι αντηλιακό σε μορφή σπρέι. 

Στα 30: Ρετινόλη 

Ο ρυθμός παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης τώρα μειώνεται, με αποτέλεσμα το δέρμα να έρχεται αντιμέτωπο με τη χαλάρωση. Σε αυτή την ηλικία γνωρίζεις καλύτερα τι σου ταιριάζει, τι τύπο επιδερμίδας έχεις και πόσο σημαντική είναι, τελικά, η περιποίηση του προσώπου σου. «Επένδυσε» σε έναν συνδυασμό βιταμίνης C (για το πρωί) με ρετινόλη (για το βράδυ), ώστε να προλάβεις τις ρυτίδες και να διατηρήσεις τη σφριγηλότητα της επιδερμίδας σου. 

Στα 40: Αντιοξειδωτικά 

H επιδερμίδα είναι περισσότερο ευάλωτη από της προηγούμενες δεκαετίες, αφού οι πιθανότητες αναγέννησης της επιδερμίδας μειώνονται στο μισό σε σχέση με τη δεκαετία των 20. Η αντηλιακή προστασία, εννοείται, παραμένει must, ενώ στα αναγκαία της περιποίησης έρχονται να προστεθούν τα αντιοξειδωτικά μέσα από κρέμες και serums. Με αυτό τον τρόπο δίνεται ώθηση στην παραγωγή κολλαγόνου και η επιδερμίδα αποκτά μια ασπίδα προστασίας ενάντια στις ελεύθερες ρίζες που απειλούν τη νεανική όψη του προσώπου σου. 

Στα 50: Έλαια

Πες “ναι” σε θρεπτικά, ενυδατικά έλαια όπως το έλαιο καρύδας ή το έλαιο moringa. Είτε αποφασίσεις να τα χρησιμοποιήσεις μόνα τους είτε να τα συνδυάσεις με τις κρέμες σου, υπόσχονται να διατηρήσουν την υγρασία της επιδερμίδας σου σε εξαιρετικά επίπεδα, χαρίζοντας φρεσκάδα και λάμψη στην όψη της. 

Αγίου Βαλεντίνου