Αφαίρεση υαλουρονικού οξέος από τα χείλη; Όσα πρέπει να ξέρεις

Το καλοκαίρι η Kylie Jenner δήλωσε πως αφαίρεσε τα fillers από τα χείλη της. Ποια είναι, όμως, η διαδικασία που ακολούθησε;

Τα χείλη της KylieJenner αποτέλεσαν ξανά αντικείμενο συζήτησης, αυτή τη φορά, επειδή η ίδια ανέφερε σε ένα σχόλιο, στον προσωπικό λογαριασμό της στο Instagram πως «ξεφορτώθηκε» τα fillers της, απαντώντας έτσι στο σχόλιο ενός follower – για την ιστορία, η Kylie δεν άντεξε αρκετό καιρό μακριά από το υαλουρονικό οξύ και, λίγους μήνες αργότερα, ξανά «γέμισε» τα χείλη της.

Με αφορμή, όμως, το σχόλιο της αναρωτηθήκαμε αν τα fillers με υαλουρονικό οξύ αποβλήθηκαν φυσικά από το σώμα της – αυτό, συνήθως συμβαίνει σε 6 με 12 μήνες – ή επισκέφτηκε ξανά τον πλαστικό χειρουργό της, για να της τα αφαιρέσει. Η Kylieμπορεί να άφησε τα χείλη της να επανέλθουν στο αρχικό τους σχήμα, με φυσικό τρόπο, αλλά τι συμβαίνειστην περίπτωση που εσύ θέλεις να επαναφέρεις τα χείλη σου άμεσα; Αν θέλεις ένα άμεσο αποτέλεσμα, ο πλαστικός χειρουργός πρέπει να σου κάνει πάλι ένεση στα χείλη, αυτή τη φορά με υαλουρονιδάση. Πρόκειται για ένα ένζυμο που λειτουργεί ως καταλύτης για την αποδόμηση του υαλουρονικού οξέος, του βασικού συστατικού των fillers που χρησιμοποιείται από πολλές κλινικές – αυτό θα χρειαστεί 3 με 4 μέρες για να δράσει. 

Αν και σαν επιλογή μοιάζει δελεαστική, η διαδικασία έχει μια πολύ μικρή πιθανότητα αλλεργικής αντίδρασης, την οποία θα συζητήσεις προσωπικά με το γιατρό σου. Επιπλέον, υπάρχει περίπτωση, η υαλουρονιδάση να καταστρέψει και το υαλουρονικό οξύ που προϋπήρχε φυσικά στα χείλη σου με αποτέλεσμα να μικρύνουν και να αδυνατίσουν ακόμα περισσότερο από το αρχικό τους σχήμα, αφήνοντας σε δυσαρεστημένη. Η συμβουλή μου; Προτίμησε να αφήσεις τα χείλη σου να αποβάλλουν το υαλουρονικό οξύ φυσικά.