Περιποίηση επιδερμίδας εν μέσω καραντίνας

Μερικές συμβουλές που αξίζει να υιοθετήσετε τώρα


Η παραμονή στο σπίτι σας δίνει την ευκαιρία να εστιάσετε στη φροντίδα του δέρματός σας.
Καραντίνα και περιορισμός στο σπίτι μεταφράζεται σε περισσότερο χρόνο για να φροντίσετε τον εαυτό σας και ιδίως την επιδερμίδα σας. Τι μπορείτε να κάνετε τώρα για να έχετε μία υγιή και νεανική όψη; Μήπως παραμελείτε εντελώς τη φροντίδα του δέρματός σας επειδή δεν βγαίνετε έξω ή, από την άλλη, περιποιείστε το πρόσωπό σας σε σημείο υπερβολής;


Νυχτερινή φροντίδα
Αυτή είναι η στιγμή για να υιοθετήσετε την καλή συνήθεια της βραδινής περιποίησης. Τα κύτταρα της επιδερμίδας αναδομούνται κατά τη διάρκεια του ύπνου, γι’αυτό φροντίστε να τα «τροφοδοτήσετε» με θρεπτικές συνθέσεις μέσα από τα κατάλληλα προϊόντα. «Επενδύστε» σε έναν διπλό καθαρισμό, ορό, κρέμα προσώπου αλλά και κρέμα ματιών. Ιδανικά, πριν ξαπλώσετε εφαρμόστε και μία κρέμα χεριών γιατί τα άνω άκρα σας έχουν ανάγκη για θρέψη περισσότερο από ποτέ.


Καθαρισμός εις διπλούν
Οι πιθανότητες λένε πως η επιδερμίδα σας παραμένει χωρίς μακιγιάζ όλο αυτό το διάστημα, αλλά αυτή δεν είναι δικαιολογία για να παραμελείτε τον καθαρισμό προσώπου. Δοκιμάστε να εφαρμόσετε ένα βαμβάκι με λοσιόν στο πρόσωπό σας, το βράδυ, πριν την καθαρίσετε και θα διαπιστώσετε πως η επιδερμίδα σας ακόμα και μέσα στο σπίτι έχει ανάγκη από καθαρισμό. Ξεκινήστε με κάποιο έλαιο ή νερό καθαρισμού (ανάλογα με τις ανάγκες της επιδερμίδας σας) και συνεχίστε με κάποιο αφρό/κρέμα/τζελ που να χρειάζεται ξέβγαλμα. Τώρα που – λογικά – διαθέτετε λίγο περισσότερο χρόνο μπορείτε να γίνετε πιο σχολαστικές, κάνοντας ένα ελαφρύ μασάζ, παράλληλα με την εφαρμογή των προϊόντων, με κυκλικές, ανοδικές κινήσεις.


Εφαρμόστε μάσκες – όχι στην υπερβολή
Τώρα που έχετε περισσότερο χρόνο και μένετε σπίτι, ενδεχομένως, να κάνετε όσες περισσότερες μάσκες μπορείτε. Το multitasking ναι μεν ευνοείται (εφαρμογή μάσκας και ταυτόχρονα δουλειά στον υπολογιστή), ωστόσο δύο μάσκες την εβδομάδα είναι αρκετές. Αν επιθυμείτε να… εντρυφήσετε περισσότερο στο maskingμπορείτε να δοκιμάσετε μάσκες ματιών ή χεριών για έξτρα ενυδάτωση.

Εφαρμόστε αντηλιακό
Ναι! Η εφαρμογή αντηλιακού προσώπου με προστασία ενάντια στη UVA ακτινοβολία είναι απαραίτητη ιδίως αν κάθεστε κοντά σε παράθυρο, αφού οι UVA ακτίνες διαπερνούν και τα τζάμια.

Οι 5 βασικές συνήθειες για απόλυτα νεανική επιδερμίδα