3 σπιτικές κρέμες για απαλά και λεία χέρια


Επενδύστε χρόνο στην περιποίηση των χεριών σας – τώρα το έχουν περισσότερο ανάγκη από ποτέ.
Το συχνό πλύσιμο των χεριών και η υπερβολική χρήση αντισηπτικών έχει φέρει στο προσκήνιο το σημείο εκείνο που συνηθίζατε να παραμελείτε: τα χέρια σας. Τώρα που η ξηρότητα και τα σκασίματα κυριαρχούν, αλλά ταυτόχρονα περνάτε περισσότερο χρόνο στο σπίτι, είναι η ιδανική στιγμή για να περιποιηθείτε τα χέρια σας και να τα διατηρήσετε απαλά και ενυδατωμένα. Ανακαλύψτε παρακάτω τρεις συνταγές για μάσκες χεριών που μπορείτε να δημιουργήσετε με υλικά της κουζίνας σας.


●Scrub
Υλικά:
1 κ.γ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. καστανή ζάχαρη
Οδηγίες:
Ξεκινήστε την περιποίηση των άνω άκρων με ένα απολεπιστικό που θα απομακρύνει όλα τα νεκρά κύτταρα και θα προετοιμάσει την επιδερμίδα για να δεχτεί τα θρεπτικά συστατικά των υπόλοιπων προϊόντων που θα χρησιμοποιήσετε. Αφού ανακατέψετε τα υλικά σε ένα μικρό μπολ, εφαρμόστε μια μικρή ποσότητα στην επιφάνεια των χεριών και τα δάχτυλα και κάνετε απαλό μασάζ με κυκλικές κινήσεις για 30-40’’. Έπειτα, ξεπλένετε με χλιαρό νερό.


●Μάσκα λάμψης
Υλικά:
1 μπανάνα
1 κ.γ. μέλι
1 κ.γ. βούτυρο
Χυμό από 1 λεμόνι
Οδηγίες:
Σε ένα μικρό μπολ, αναμείξτε το μέλι, το βούτυρο και το χυμό του λεμονιού και ανακατέψτε μέχρι να έχετε ένα ομοιόμορφο και απαλό μείγμα. Αφού λιανίσετε τη μπανάνα με ένα πιρούνι, την προσθέτετε στο μπολ και ανακατεύετε πάλι. Τέλος, τοποθετείστε το μείγμα σε ένα μικρό βάζο. Εφαρμόζετε μικρή ποσότητα από την κρέμα και κάνετε μασάζ με απαλές κινήσεις. Αφού την αφήσετε να δράσει για 15’ ξεπλένετε με χλιαρό νερό.


● Μάσκα ενυδάτωσης
Υλικά:
2 κ.γ. μέλι
2 κ.γ. χυμό λεμονιού
2 κ.γ. μαγειρική σόδα
Οδηγίες:
Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατέψτε μέχρι να έχετε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Στη συνέχεια, εφαρμόστε μία γενναιόδωρη ποσότητα στα χέρια σας, κάντε απαλό μασάζ για 30-40’’ και έπειτα αφήστε τη να δράσει για 10’. Τέλος, την αφαιρείτε ξεπλένοντας με χλιαρό νερό.

Στο σημείο αυτό να τονίσω, πως οι συγκεκριμένες χειροποίητες κρέμες, δεν είναι ενδεικνυόμενες για επιδερμίδες με παθολογικές καταστάσεις ή τραυματισμένες περιοχές. Επίσης δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την αποτελεσματικότητα που θα επιφέρει μία θεραπεία σε ιατρικό περιβάλλον, ωστόσο αποτελούν αφενός μία αναγκαία πράξη φροντίδας προς τον εαυτό σας κατά τη διάρκεια αυτής της στρεσογόνας συνθήκης, και αφετέρου μία συμπληρωματική κίνηση περιποίησης για την επιδερμίδα σας με «σύμμαχο» σας τη φύση.