4 συνήθειες για να μειώσετε τα σημάδια της γήρανσης

Η υιοθέτηση απλών συνηθειών θα αποφέρει τεράστιες και ευεργετικές αλλαγές. 

Ο χρόνος είναι αμείλικτος και τα σημάδια της πρόωρης γήρανσης είναι κάτι που δε θα μπορούσε κανείς να αποφύγει εξολοκλήρου. Παρότι το τελευταίο είναι αδύνατο να συμβεί, εύκολο και εφικτό είναι να καθυστερήσουμε την εμφάνιση των σημαδιών της πρόωρης γήρανσης αλλά και να τα απαλύνουμε, δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες για την όσο το δυνατόν μικρότερη εμφάνισή τους. Πέντε απλές συνήθειες είναι αρκετά σημαντικές για να καταφέρετε, με την υιοθέτησή τους, να πετύχετε τον στόχο της παράτασης της νεανικής εμφάνισης. Ποιες είναι αυτές; 

1.Αποφύγετε τις πολλές γκριμάτσες 

Οι επαναλαμβανόμενες έντονες εκφράσεις στο πρόσωπό μας, σε καθημερινή βάση και σε βάθος χρόνου, μπορούν να κάνουν την εμφάνιση των ρυτίδων πιο γρήγορη αλλά και πιο έντονη. Ο λόγος; Όταν παίρνουμε μία γκριμάτσα, συσπώνται ακριβώς οι ίδιοι μύες του προσώπου, ξανά και ξανά, με αποτέλεσμα στα σημεία αυτά να δημιουργούνται αυλακώματα. Το συχνό μασάζ προσώπου είναι επίσης ένας τρόπος που θα σας βοηθήσει, φυσικά, να χαλαρώσετε τα σημεία αυτά που ενδεχομένως, μέσα από τις εκφράσεις, είναι πιο σφιγμένα. 

2.Σωστή περιποίηση προσώπου 

Ο καλός καθαρισμός του προσώπου πρωί και βράδυ, η εφαρμογή μίας ενυδατικής κρέμας και αντηλιακού, καθημερινά, και η χρήση ποιοτικών προϊόντων που δε δημιουργούν φλεγμονές, αλλεργίες και ερεθισμούς, αλλά και η απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων με απολέπιση είναι τα βασικότερα βήματα του skincare που αν υιοθετήσετε θα χαρίσουν νεανική όψη στην επιδερμίδα σας και θα την παρατείνουν. 

3.Υγιεινή διατροφή 

Φροντίστε να πίνετε καθημερινά αρκετό νερό και να εμπλουτίστε τη διατροφή σας με λαχανικά και φρούτα, τρόφιμα δηλαδή με υψηλό ποσοστό νερού αλλά και πολλά θρεπτικά συστατικά που θρέφουν και διατηρούν υγιή και νεανική (εκτός από το υπόλοιπο σώμα) και την επιδερμίδα σας. Παράλληλα, αποφύγετε όσο το δυνατόν περισσότερο τις επεξεργασμένες τροφές και πείτε ένα μεγάλο «όχι» στο αλκοόλ και το κάπνισμα που αποτελούν πολύ σημαντικούς παράγοντες γήρανσης της επιδερμίδας και πρόκλησης αφυδάτωσης. 

4.Τακτική άσκηση 

Η τακτική (περίπου τρεις φορές την εβδομάδα) και μέτριας έντασης άσκηση, τονώνει το σώμα, ενεργοποιεί τους μύες και ενισχύει τη σωστή λειτουργία των οργάνων και κυκλοφορία του αίματος. To σώμα οξυγονώνεται και, μεταξύ άλλων ευεργετικών αποτελεσμάτων, η επιδερμίδα κερδίζει λάμψη, ελαστικότητα και νεανική όψη. 

Δείτε επίσης: New arrival: Τo no1 trend λιποδιάλυσης και σύσφιξης του Hollywood είναι εδώ

Δείτε επίσης: Profhilo – Η απόλυτη θεραπεία για αναδόμηση της επιδερμίδας

περιποίηση προσώπου