6 θεραπείες προσώπου για ολική ανανέωση

Ο ιατρός Ιάκωβος Γκόγκουα εξηγεί ποιες είναι οι καλύτερες θεραπείες προσώπου που μπορείτε να δοκιμάσετε με τον ερχομό του νέου έτους.

Αν το 2019 ψάχνετε εκείνο το «κάτι» που θα σας «μεταμορφώσει», αφαιρώντας την κούραση από την όψη σας και χαρίζοντάς σας ταυτόχρονα αυτοπεποίθηση και θετική διάθεση, ενημερωθείτε για τις κορυφαίες θεραπείες που θα μονοπωλήσουν(και φέτος) το ενδιαφέρον κάθε γυναίκας που θέλει να ανανεωθεί ουσιαστικά. 

Ενέσιμη μεσοθεραπεία

Τι είναι:Μεταφέρει στο χόριο και τον υποδόριο ιστό ένα «κοκτέιλ» με ουσίες άκρως θρεπτικές για το δέρμα σας, όπως υαλουρονικό οξύ,ελαστίνη, συσφικτικούς παράγοντες και βιταμίνες.

 Πώς γίνεται:Με τη βοήθεια πολύ μικρών βελόνων, αφού πρώτα εφαρμοστεί μια κρέμα για τοπική αναισθησία.

Τι πετυχαίνει: Η επιδερμίδα επανακτά τη χαμένη ελαστικότητα και δομή της, ενώ παράλληλα προλαμβάνεται η εμφάνιση νέων ρυτίδων, οι μαύροι κύκλοι βελτιώνονται και δημιουργείται, γενικά, μια υγιής και φρέσκια όψη. Η λάμψη και η ενυδάτωση είναι εμφανείς ήδη από την πρώτη συνεδρία, αλλά για ατέλειες, όπως οι ουλές ή η διόρθωση ρυτίδων χρειάζονται 2-3 συνεδρίες με μεσοδιάστημα, περίπου, 15 ημερών.

Μετά τη θεραπεία: Ίσως δείτε λίγες κάποιες ήπιες ερυθρότητες, οι οποίες υποχωρούν μέσα στα επόμενα 20-30 λεπτά.

Αυτόλογη μεσοθεραπεία προσώπου PRP

Τι είναι: Η αγαπημένη θεραπεία των σταρ του Χόλιγουντ και όχι άδικα.Πραγματοποιείταιμε υλικό από το δικό μας οργανισμό, δηλαδή το αίμα μας, οπότε αυτό την καθιστά απολύτως ασφαλής, χωρίς καμία περίπτωση αντίδρασης στην ουσία.

Πώς γίνεται:Ο ιατρός προχωρά σε μία απλή αιμοληψία στο ιατρείο και στη συνέχεια τοποθετεί το φιαλίδιο του αίματος στην ειδική συσκευή φυγοκέντρησης, ώστε να γίνει ο διαχωρισμός των αιμοπεταλίων από τα υπόλοιπα συστατικά του αίματος. Στη συνέχεια παίρνει το πλάσμα με τους αυξητικούς παράγοντες από τα αιμοπετάλια και το εγχέει με τη μορφή μεσοθεραπείας σε όλο το πρόσωπο, το λαιμό και το ντεκολτέ.

Τι πετυχαίνει:Οι ινοβλάστες κινητοποιούνται και παράγουν κολλαγόνο και ελαστίνης, η επιδερμίδα ενυδατώνεται βαθιά, ενώ η λάμψη και η σύσφιγξη είναι ολοφάνερες από την πρώτη κιόλας συνεδρία. 

Μετά τη θεραπεία:Ερεθισμός που υποχωρεί μόνος του μετά από λίγες μέρες.

Fractionallaser

Τι είναι:Η πιο σύγχρονη και αποτελεσματική τεχνολογία laser αυτή τη στιγμή που αναπλάθει και αναδομεί την επιδερμίδα, αναίμακτα και μη επεμβατικά.
Πώς γίνεται:Εκπέμπει μία δέσμη φωτός «σπασμένη» σε χιλιάδες μικροδέσμες οι οποίες, αφήνοντας ανέπαφη την επιφάνεια της επιδερμίδας, εισχώρουν στα βαθύτερα στρώματα τηςπροκαλώντας ελεγχόμενο τραυματισμό. 

Τι πετυχαίνει:Ο οργανισμός αναγκάζεται να παράξει κολλαγόνο και ελαστίνη για να επανορθώσει τις βλάβες. Τα παλιά κύτταρα της επιδερμίδας αποβάλλονται και ενεργοποιούνται ταυτόχρονα οι φυσικοί μηχανισμοί ανάπλασης της. Ρυτίδες, χαλάρωση, σημάδια ακμής, ουλές, φακίδες και πανάδεςβελτιώνονται ορατά, αλλά και προοδευτικά.

Μετά τη θεραπεία:Έντονη ερυθρότητα και ξεφλούδισμα της επιδερμίδας που υποχωρούν μέσα στις επόμενες μέρες.

Extra συμβουλή:Το FractionalLaser αποφεύγεται κατά τους μήνες με έντονη ηλιοφάνεια, ενώ η αντηλιακή προστασία είναι απαραίτητη μετά από κάθε συνεδρία.

Botox/Dysport

Τι είναι: Πρόκειται για μια από τις δημοφιλέστερες ενέσιμες θεραπείες, η οποία πήρε το όνομα της από το brandname της βοτουλινικής τοξίνης, μια φυσικής πρωτεΐνης που παράγεται από το κλωστηρίδιοbotulinum (βοτουλινική τοξίνη) και παραλύει προσωρινά τους μυς του προσώπου. Εκτός από το Botox, εξίσου διάσημο σκεύασμα είναι και το Dysport.
Πώς γίνεται: Μια λεπτή βελόνα εγχέει τη βοτουλινική τοξίνη (Botoxή Dysport) στο άνω μέρος του προσώπου, στο γνωστό «πόδι της χήνας», γύρω από την μύτη, ανάμεσα στα φρύδια και στο μέτωπο.
Τι πετυχαίνει: «Σβήνει» τις ρυτίδες γύρω από την ευαίσθητη περιοχή των ματιών, το μέτωπο και το μεσόφρυο, χαλαρώνοντας προσωρινά τους μυς που τις προκαλούν. Το αποτέλεσμα χρειάζεται περίπου 1 εβδομάδα για να φανεί κιαν μετά από 6 μήνες δεν επαναληφθεί η διαδικασία, η επιδερμίδα επανέρχεται στην αρχική της κατάσταση.
Μετά τη θεραπεία:Ελαφριά κοκκινίλα, μικρό οίδημα ή μελανιά. Ο γιατρός θα σας καθοδηγήσει για όσα πρέπει να αποφύγετε τις επόμενες μέρες, π.χ.το πολύ καυτό νερό ή το πιστολάκι στην περιοχή έγχυσης, αλλά γενικά δεν υπάρχει χρόνος αποθεραπείας.

Fillers με υαλουρονικό οξύ

Τι είναι: Με το πέρασμα του χρόνου το φυσικό κολλαγόνο και η ελαστίνημειώνονται. Η επιδερμίδα γίνεται πιο λεπτή, πιο ξηρή και λιγότερο ικανή να επιδιορθώσει τον εαυτό της. Εκεί έρχεται το ενέσιμο υαλουρονικό οξύ (γλυκοζαμινογλυκάνη) να δώσει λύση. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά υδρόφιλο μόριο, αφού απορροφά έως και 1.000 φορές το βάρος του σε νερό, με αποτέλεσμα να μπορεί να προσφέρει και όγκο, αλλά και βαθιά ενυδάτωση εκ των έσω.
Πώς γίνεται: Ενέσιμα σε ιατρικό περιβάλλον, με εφαρμογή αναισθητικής κρέμας, εύκολα και γρήγορα.
Τι πετυχαίνει: «Γεμίζει» τις ρυτίδες στο μεσόφρυο, στο μέτωπο, στο «πόδι της χήνας», στο άνω χείλος, γύρω από το αυτί, στις γραμμές έκφρασης και στις ρυτίδες στις γωνίες του στόματος. Παράλληλα, μπορεί να προσδώσει όγκο στα ζυγωματικά και τα χείλη.
Μετά τη θεραπεία:Τυχόν ερεθισμοί, κοκκινίλες ή μελανιές εξαφανίζονται σε 1-2 μέρες. Το τελικό αποτέλεσμα, στο 100%, θα το διαπιστώσεις μετά από 10 μέρες και διαρκεί από 9 μέχρι 12 μήνες.

Νήματα

Τι είναι: Πρόκειται για μια θεραπεία ανόρθωσης, ελάχιστα επεμβατική και με εξαιρετικά αποτελέσματα. Αντιμετωπίζει τη χαλάρωση χωρίς νυστέρι και στην ουσία κάνει ένα mini lifting χωρίς χειρουργείο.
Πώς γίνεται: Μετά από εφαρμογή τοπικής αναισθησίας, ο ιατρός εισάγει εξαιρετικά λεπτά νήματα νέας γενιάς – γνωστά και ως APTOS Threads – οριζόντια ή κάθετα περιοχή (εξαρτάται από την προβληματική περιοχή και το τι θέλει να πετύχει) με τη συμβολή μιας πολύ λεπτής, εύκαμπτης βελόνας.
Τι πετυχαίνει: Τα νήματα συνθέτουν ένα πλέγμα πλέγμα που έρχεται να συγκρατήσει το χαλαρωμένο δέρμα και να χαρίσει σύσφιγξη και βελτιωμένη υφή του προσώπου συνολικά.
Μετά τη θεραπεία:Τα αποτελέσματα διαρκούν έως και 2 χρόνια και μετά από την εφαρμογή μπορείτε να επιστρέψετε αμέσως στις καθημερινές σας δραστηριότητες.