Βοτουλινική τοξίνη

Θέλετε να απαλλάξετε την επιδερμίδα σας από το «βάρος» του χρόνου; H βουτιλική τοξίνη, (Βοτουλινική τοξίνη, Dysport, Vistabel κ.ά.) είναι μια φυσική πρωτεΐνη, η οποία χρησιμοποιείται για να χαλαρώσει προσωρινά τους μυς του προσώπου που προκαλούν γραμμές και ρυτίδες. Επιπλέον, μπορεί να αξιοποιηθεί και ως θεραπεία σε ιατρικές περιπτώσεις, όπως η υπεριδρωσία. Το Βοτουλινική τοξίνη είναι το αυθεντικό και το πιο γνωστό brand name, καθώς επίσης και αυτό που έχει τεσταριστεί περισσότερο στην αγορά. Πρόκειται για αποτέλεσμα μελέτης πολλών δεκαετιών και χρησιμοποιείται κυρίως για τις ρυτίδες στο μέτωπο και στην περιοχή των ματιών (πόδι της χήνας). 

Αυτό που η βοτουλινική τοξίνη επιτυγχάνει με εξαιρετική επιτυχία είναι να μειώνει τις συσπάσεις των μυών με αποτέλεσμα το δέρμα να σταματά να κινείται κι έτσι να μην προκαλούνται λεπτές γραμμές και ρυτίδες. Εφαρμόζεται ευρέως στο μέτωπο, γύρω από τα μάτια («πόδι της χήνας»), ανάμεσα και πάνω από τα φρύδια, στις ρυτίδες καπνιστού, αλλά και στο λαιμό. 

Μετά τη θεραπεία δεν θα πρέπει να κάνετε οτιδήποτε που να προκαλεί θερμότητα στα σημεία της εφαρμογής, όπως είναι το πιστολάκι, το ζεστό νερό ή η σάουνα. Επίσης, να αποφύγετε τα προϊόντα μακιγιάζ ή να τρίψετε την περιοχή που έχει γίνει η έγχυση του υλικού. Ταυτόχρονα, για δύο ώρες μετά είναι σημαντικό να μη σκύβετε το κεφάλι σας.

Η Βοτουλινική τοξίνη δρα, κυρίως, προληπτικά οπότε είναι καλό να ξεκινήσετε σε νεαρή ηλικία, προκειμένου να καθυστερήσετε τα αποτελέσματα της γήρανσης. Είναι σημαντικό, ωστόσο, να αναφερθεί πως η κατάσταση του προσώπου και όχι η ηλικία, είναι εκείνη που θα καθορίσει την ανάγκη σας για βοτουλινική τοξίνη. Πράγματι, υπάρχουν πρόσωπα που έχουν έντονη εκφραστικότητα και υπερκινητικούς μύες από μικρή ηλικία, ενώ υπάρχουν και άλλα πρόσωπα που μπορεί να μην έχουν εμφανίσει ρυτίδες έκφρασης μέχρι τα 30-35. Σε κάθε περίπτωση, η βοτουλινική τοξίνη είναι συνώνυμη της πρόληψης και μόνο σε βάθος χρόνου θα διαπιστώσετε τα «εφόδια» που έχετε δώσει στην επιδερμίδα σας.

H διάρκεια δράσης του είναι παροδική και η διάρκεια του κυμαίνεται από 4 έως 6 μήνες. Ιδανικά, θα πρέπει να επαναλαμβάνεται 2-3 φορές το χρόνου.

H θεραπεία είναι ανώδυνη αφού αφενός εφαρμόζεται αναισθητική κρέμα πριν την εφαρμογή και αφετέρου η βελόνα που χρησιμοποιείται είναι πολύ λεπτή.

Η βοτουλινική τοξίνη αντενδείκνυται σε όσους είναι αλλεργικοί στην ουσία, σε όσους πάσχουν από κάποια νευρολογική πάθηση και σε όσες βρίσκονται σε περίοδο κύησης/λοχίας.

Η θεραπεία διαρκεί περίπου 10 λεπτά.

Τα πρώτα αποτελέσματα θα είναι ορατά μέσα σε ένα διάστημα 3-5 ημερών.

"Απολαμβάνω τον καινούργιο μου εαυτό που δείχνει πιο φρέσκος και ξεκούραστος"
META
ΠΡΙΝ
META
ΠΡΙΝ
META
ΠΡΙΝ
META
ΠΡΙΝ
META
ΠΡΙΝ
META
ΠΡΙΝ
META
ΠΡΙΝ
META
ΠΡΙΝ
META
ΠΡΙΝ
META
ΠΡΙΝ