Ενέσιμα fillers: 6 βασικές απορίες βρίσκουν απάντηση

Οι πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζετε για τα fillers, προτού προβείτε σε μία θεραπεία.

Ενέσιμα fillers. Ένα μεγάλο κεφάλαιο στην αισθητική δερματολογία και ένα από τα πιο δημοφιλή είδη θεραπειών. Τι πρέπει να γνωρίζετε προτού προβείτε στη θεραπεία που επιθυμείτε; Ποιες είναι μερικές από τις βασικές πληροφορίες που πρέπει να ξέρετε, είτε να εξετάσετε μαζί με τον ιατρό σας στο ραντεβού σας; Παρακάτω θα βρείτε 6 συχνές απορίες σχετικά με τα δερματικά πληρωτικά (fillers).

1 Υπάρχει περίπτωση τα fillers να προκαλέσουν παραμόρφωση;

Τα ποιοτικά υλικά των fillers, που προέρχονται από δημοφιλείς εταιρείες και φέρουν πιστοποιήσεις από επίσημους φορείς, εγγυώνται την απόλυτη ασφάλεια στο αποτέλεσμα. Ωστόσο, όσο σπάνιο και αν είναι, ακόμη και οι μη χειρουργικές διαδικασίες έχουν τους κινδύνους τους.

Οι πιο συχνές ανεπιθύμητες παρενέργειες περιλαμβάνουν μώλωπες, ερυθρότητα, πόνο ή πρήξιμο, οι οποίες θα πρέπει να εξαφανιστούν εντός δύο εβδομάδων. Λιγότερο συχνά, μπορεί να ανυψωθεί το «χτυπημένο» σημείο κάτω από το δέρμα, μία κατάσταση που αντιμετωπίζεται με ενέσεις και φαρμακευτική αγωγή.

Μια πολύ σπάνια περίπτωση είναι το πληρωτικό κατά λάθος να εγχυθεί σε αιμοφόρο αγγείο και να οδηγήσει σε θολή όραση. Θα πρέπει να καλέσετε το γιατρό σας εάν το δέρμα σας γίνει μπλε και έχετε πολύ πόνο – αυτά είναι δύο πιθανά σημάδια ότι το πληρωτικό βρίσκεται στην κυκλοφορία του αίματος.

Αυτές οι πιθανότητες είναι και ένας από τους βασικούς λόγους που ο ιατρός που θα επιλέξετε θα πρέπει να είναι έμπειρος και ειδικευμένος στην εκτέλεση της διαδικασίας. Με τη σωστή προετοιμασία και διαδικασία μπορείτε να επιτύχετε φυσικά, όμορφα και ασφαλή αποτελέσματα.

2 Μπορώ να μοιραστώ τα ml με μία ακόμα φίλη μου;

Η δοσολογία εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως η ποιότητα του δέρματος, η περιοχή εφαρμογής και η ηλικία. Ενώ η τελευταία αποτελεί μια εκτίμηση, δεν είναι ασυνήθιστο και για νεότερους ασθενείς να χρειάζονται υψηλότερες ποσότητες πληρωτικού. Αν ωστόσο χρειαστείτε λιγότερη ποσότητα πληρωτικού από εκείνη του φιαλιδίου, δεν μπορείτε να μοιραστείτε τα ml με άλλο άτομο για λόγους υγιεινής και δεοντολογίας – τουλάχιστον στο δικό μας ιατρείο. Κάθε ασθενής έχει, αυστηρά, το δικό του υλικό και χρησιμοποιείται με βάση το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αν είστε ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα μετά από 1/2 δόση της σύριγγας, μπορείτε να σταματήσετε εκεί. Στον επανέλεγχο, λίγες μέρες αργότερα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί η υπόλοιπη ποσότητα αν τυχόν χρειαστεί κάποιο συμπλήρωμα.

3 Πόσο διαρκεί μία θεραπεία; 

Ανάλογα με το μέγεθος της περιοχής, η διαδικασία θα διαρκέσει μεταξύ 15 λεπτών και μιας ώρας.

4 Πονάει;

Όχι. Ο ιατρός προετοιμάζει την περιοχή της θεραπείας εφαρμόζοντας ένα τοπικό αναισθητικό. Μόλις το δέρμα σας μουδιάσει, εγχέεται το filler κάτω από το δέρμα και λειαίνει την περιοχή, κάνοντας τη διαδικασία εντελώς ανώδυνη.

5 Αν δεν κάνω θα γίνω χειρότερα;

Καθώς μεγαλώνουμε έχουμε λιγότερη υποστήριξη κολλαγόνου και λιγότερη ελαστικότητα, οπότε η χειροτέρευση των ρυτίδων, των λεπτών γραμμών και της χαλάρωσης είναι φυσικές συνέπειες που είναι αναπόφευκτες. Αν δεν ενισχύσετε την επιδερμίδα με θεραπείες, αυτή θα υποστεί μία φυσιολογική διαδικασία γήρανσης, ο βαθμός της οποίας εξαρτάται και από την περαιτέρω περιποίηση που ακολουθείτε.

6 Είναι μόνιμο το αποτέλεσμα; 

Τα fillers δεν είναι μόνιμα. Τα αποτελέσματα των περισσότερων θεραπειών θα διαρκέσουν από 6 έως 24 μήνες. Το δέρμα κάθε ατόμου αντιμετωπίζει τη θεραπεία με διαφορετικό τρόπο, όπως επίσης και κάθε υλικό για fillers θα λειτουργήσει λίγο διαφορετικά. Οπότε θα χρειαστεί να επισκεφθείτε τον ιατρό σας λίγες εβδομάδες μετά την πρώτη σας θεραπεία, προκειμένου εκείνος να αξιολογήσει την κατάστασή σας και να προγραμματίσετε θεραπείες συντήρησης. 

Δείτε επίσης: Τι πρέπει να προσέχετε μετά το μπότοξ ή το υαλουρονικό;

Δείτε επίσης: Εμβόλιο Covid-19 και υαλουρονικό οξύ – Υπάρχει κίνδυνος αλλεργίας;

*Photo credits: @diana_craete

Ενέσιμα fillers