Ενέσιμη Λιποδιάλυση με Φωσφατιδυλοχολίνη
(Phosphatidylcholine Mesotherapy)

Ο συνδυασμός υγιεινής διατροφής και τακτικής σωματικής δραστηριότητας είναι διαχρονικός και ωφέλιμος, ωστόσο πολλές φορές αποδεικνύεται πως δεν είναι αρκετός για να αντιμετωπίσετε το τοπικό πάχος στα σημεία που σας ενοχλούν. Χάρη στην ιατρική μπορείτε να αντιμετωπίσετε εστιασμένα το τοπικό πάχος σε γοφούς, σε γλουτούς (banana roll) και κοιλιά με τη μεσοθεραπεία λιπόλυσης με φωσφατιδυλοχολίνη – ένα φωσφολιπίδιο που προέρχεται από τη λεκιθίνη της σόγιας και αποτελεί δομικό συστατικό της κυτταρικής μεμβράνης των φυτικών και ζωικών κυττάρων, ενώ έχει και λιποδιαλιτικές ιδιότητες, μεταξύ άλλων. Η μεσοθεραπεία με φωσφατιδυλοχολίνη συγκαταλέγεται ανάμεσα στις δημοφιλέστερες μεθόδους  λιποδιάλυσης στα σημεία όπου το τοπικό πάχος αντιστέκεται στην ισορροπημένη διατροφή και την τακτική άσκηση (κοιλιά, γλουτοί, γοφοί κ.ά.). Εκτός από λιποδιάλυση και σύσφιγξη, βελτιώνονται αισθητά η ελαστικότητα και η σφριγηλότητα της επιδερμίδας.

Και οι δύο διαδικασίες απομακρύνουν μόνιμα το ανεπιθύμητο λίπος. Ωστόσο, οι μεσοθεραπείες λιπόλυσης είναι μη επεμβατικές διαδικασίες. Σε αντίθεση με την λιποαναρρόφηση, δεν υπάρχει αναισθησία, καμία χειρουργική παρέμβαση και δεν υπάρχει χρόνος ανάρρωσης.

Είναι μια ενέσιμη θεραπεία που περιέχει φωσφατιδυλοχολίνη,
βιταμίνες, εκχυλίσματα φυτών και αμινοξέα που χορηγούνται με πολλές μικροενέσεις, λίγα χιλιοστά κάτω από το δέρμα. Απαιτείται η χρήση τοπικών αναισθητικών για τη μείωση του πόνου ή της δυσφορίας.

Αυτή η θεραπεία χρησιμοποιείται για την απώλεια τοπικού λίπους και βάρους και προωθεί φυσικούς τρόπους για την ενίσχυση της κυκλοφορίας, της λεμφικής παροχέτευσης και της καύσης λίπους. Με την ενίσχυση της κυκλοφορίας, βελτιώνεται η λειτουργία των κυττάρων, καθώς επίσης απομακρύνονται οι τοξίνες και τα υποπροϊόντα του μεταβολισμού.

Οι περιοχές που μπορούν να αντιμετωπιστούν με τη θεραπεία περιλαμβάνουν τους μηρούς, εσωτερικά και εξωτερικά, τους γλουτούς και τις «λαβές του έρωτα», το πίσω μέρος των μπράτσων, την άνω και κάτω κοιλιακή χώρα, το πηγούνι, τα γόνατα, την άνω και κάτω πλάτη. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για άλλες καταστάσεις όπως η τοπική μείωση λίπους, η χαλάρωση του δέρματος, η μείωση λιπώδους μαστού στους άνδρες και η κυτταρίτιδα. Βελτιώνει επίσης τον τόνο και την ελαστικότητα του δέρματος και αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου.

Γενικά, απαιτούνται 4 έως 6 θεραπείες, που θα ολοκληρωθούν σε διάστημα περίπου 3 μηνών και έχουν απόσταση μεταξύ τους περίπου 20 μέρες.
Η διαδικασία διαρκεί γενικά 20-30 λεπτά.

Η μεσοθεραπεία έχει γρήγορη ανάρρωση, ενώ θα χρειαστούν περίπου 3-4 εβδομάδες για να αρχίσουν να γίνονται αισθητά τα αποτελέσματα. Μετά τη θεραπεία μπορεί να εμφανιστούν μικροί μώλωπες, τοπικό πρήξιμο και ευαισθησία στα σημεία της ένεσης. Αυτά συνήθως έχουν υποχωρήσει σε λίγες μέρες. Το αποτέλεσμα της θεραπείας είναι μόνιμο, αν τηρηθούν οι κατάλληλοι κανόνες, όπως είναι η αποφυγή τροφίμων με υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες και λίπη.

Για τις πρώτες 2 – 3 ημέρες δεν συνιστάται έντονη σωματική δραστηριότητα, κατανάλωση αλκοόλ ή έκθεση στον ήλιο, έντονο τρίψιμο της περιοχής και επαφή με ζεστό νερό. Καταναλώστε 2 λίτρα νερό την ημέρα για τις πρώτες 5 ημέρες.
Κλείστε μια συμβουλευτική συνεδρία