Αντιοξειδωτικά – Τι είναι και γιατί είναι τόσο σημαντικά για την επιδερμίδα σας;

Αντιοξειδωτικά ή, αλλιώς, ο «σύμμαχός» σας ενάντια στη γήρανση.

Πρόληψη. Αυτή είναι η πιο σημαντική λέξη που αξίζει να θυμάστε, εφόσον επιθυμείτε να διατηρήσετε τη νεότητα και την υγεία της επιδερμίδας σας. Τι εμπεριέχει, όμως, αυτή η λέξη; Για να γίνω πιο συγκεκριμένος, πρόκειται για έναν συνδυασμό αντηλιακής προστασίας με αντιοξειδωτικά συστατικά. Για τη σημασία της αντηλιακής προστασίας κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου έχετε διαβάσει αρκετές φορές, αλλά για τα αντιοξειδωτικά; Ποια είναι και γιατί είναι τόσο σημαντικά για την επιδερμίδα σας;

Ποια είναι τα αντιοξειδωτικά;

Τα αντιοξειδωτικά είναι συστατικά που προστατεύουν την επιδερμίδα, περιορίζοντας την έκθεσή της στις ελεύθερες ρίζες. Οι τελευταίες καταστρέφουν τα υγιή κύτταρα, προκαλώντας μία σειρά από αρνητικές συνέπειες όπως οι ρυτίδες, οι πανάδες κ.ά. Ενσωματώνοντας κάποια αντιοξειδωτικά στην καθημερινή ρουτίνα περιποίησής σας, θα δείτε βελτίωση των ορατών σημαδιών γήρανσης και καταπράυνση της επιδερμίδας από τις φλεγμονές. Πολλά αντιοξειδωτικά, μάλιστα, παρέχουν στο δέρμα ενυδάτωση και αυξάνουν την ικανότητα της επιδερμίδας να διατηρεί την υγρασία της, αναζωογονώντας τη. Μερικά δημοφιλή αντιοξειδωτικά είναι οι βιταμίνες A (ρετινόλη), C και Ε.

5 βασικά οφέλη που έχουν τα αντιοξειδωτικά για την επιδερμίδα σας

1. Διορθώνουν τα σημάδια γήρανσης

Το οξειδωτικό στρες καταστρέφει το κολλαγόνο, οπότε εμποδίζει τη φυσική διεργασία ανάπλασης της επιδερμίδας και πυροδοτεί τη δημιουργία φλεγμονών. Οι συνέπειες είναι η εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων, η απώλεια σφριγηλότητας και εξάρσεις ακμής. Συλλέγοντας τις ελεύθερες ρίζες, τα αντιοξειδωτικά βοηθούν στην πρόληψη αλλά και τη διόρθωση των ορατών σημαδιών γήρανσης, προσδίδοντας στην επιδερμίδα μία νεανική λάμψη.

2. Προλαμβάνουν το ηλιακό έγκαυμα

Εξ’ορισμού όλα τα αντιοξειδωτικά έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Ενισχύουν την επιδερμίδα και δημιουργούν μία «ασπίδα προστασίας» ενάντια στην ηλιακή ακτινοβολία, παρέχοντας επιπλέον προστασία ενάντια στη φωτογήρανση.

3. Βοηθούν το δέρμα να αυτοθεραπευτεί

Το ερεθισμένο δέρμα καθυστερεί τη διαδικασία αναζωογόνησης του. Μειώνοντας τις φλεγμονές, τα αντιοξειδωτικά επιτρέπουν στο δέρμα να ξεκινήσει τη διαδικασία ανάπλασής του και να διορθώσει τις ορατές βλάβες. Κάποια αντιοξειδωτικά, όπως η βιταμίνη C, μπορούν επιπλέον να διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου, συστατικό ζωτικής σημασίας για μία νεανική όψη.

4. Βελτιώνουν τον τόνο της επιδερμίδας

Οι ελεύθερες ρίζες και η συχνή έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία μπορεί να πυροδοτήσει αλλαγές στην παραγωγή της μελανίνης, δημιουργώντας σκούρες κηλίδες και ανομοιομορφία στον τόνο της επιδερμίδας. Μειώνοντας τη φωτογήρανση, τα αντιοξειδωτικά βοηθούν στην πρόληψη ασυνήθιστων υπερμελαγχρώσεων.

5. Προλαμβάνουν την εμφάνιση καρκίνου του δέρματος

Κάποια αντιοξειδωτικά, όπως οι βιταμίνες A, C και Ε, διαθέτουν αντικαρκινικές ιδιότητες και μπορούν ακόμα και να βοηθήσουν στην πρόληψη εμφάνισης του καρκίνου του δέρματος.

Συμβουλευτείτε τον ιατρό σας πριν επιλέξετε οποιαδήποτε θεραπεία

Οι 5 βασικές συνήθειες για απόλυτα νεανική επιδερμίδα