Μύθοι για ευαίσθητες επιδερμίδες

Τρία δεδομένα που έχουμε συνδέσει στενά με την ευαίσθητη επιδερμίδα ενώ δε θα έπρεπε.

Αν παρουσιάζετε συχνά κνησμό, κάψιμο, ερυθρότητα ή εξανθήματα, τότε μπορεί να έχετε ευαίσθητο δέρμα. Η ίσως το δέρμα σας να είναι απλά αφυδατωμένο. Οι απαντήσεις θα μπορούσαν να είναι πολλές και διαφορετικές και το θέμα είναι ότι το δέρμα είναι περίπλοκο και αυτό που μπορείτε να διαγνώσετε ως ευαισθησία να είναι στην πραγματικότητα κάτι πολύ πιο διαχειρίσιμο. Ακολουθούν τρεις μύθοι για το ευαίσθητο δέρμα, αλλά και τρεις συμβουλές για την ανακούφιση της επιδερμίδας.

#1 Τα προϊόντα δημιουργούν το πρόβλημα

Είναι πιθανό η επιδερμίδα να αντιδράσει σε κάτι που απλώνετε στο πρόσωπό σας. Αλλά το ευαίσθητο δέρμα είναι γενικά μία πιο πολύπλοκη υπόθεση από αυτό. Αιτία της ευαισθησίας θεωρείται η αυξημένη διαπερατότητα του ανώτερου στρώματος του δέρματος, γνωστή ως κεράτινη στιβάδα, και αυτό έχει μία πολύ αρνητικές επίπτωση: δεν κρατά την υγρασία που απαιτείται για να διατηρήσει την αρμονία στην επιφάνεια.

Tip αντιμετώπισης: Περιορίστε το χρόνο του ντους σας. Το ζεστό νερό ανοίγει τους πόρους και αφήνει την υγρασία να ξεφύγει.

#2 Η ευαισθησία κάνει την επιδερμίδα να είναι πιο ξηρή

Στην πραγματικότητα, πιθανότατα να συμβαίνει το αντίστροφο: η ξηρότητα είναι συχνά ο κύριος ένοχος. Ενώ το ευαίσθητο δέρμα μπορεί επίσης να είναι ξηρό, το ξηρό δέρμα μπορεί να μην είναι απαραίτητα ευαίσθητο. Οι αιτίες της αφυδάτωσης θα μπορούσαν και πάλι να είναι τα ντους, ο κλιματισμός ή ακόμα και κάποιο σκληρό καθαριστικό και όχι η ευαισθησία στο δέρμα.

Tip αντιμετώπισης: Ενυδατώστε δύο φορές την ημέρα, αφού πλύνετε το πρόσωπό σας το πρωί και πριν τον ύπνο, και εφαρμόστε μια απαλή ενυδατική κρέμα.

#3 Τα φυσικά προϊόντα είναι καλύτερα για τις ευαίσθητες επιδερμίδες

Αυτός είναι ένας από τους πιο διαδεδομένους για το ευαίσθητο δέρμα. Όροι όπως “οργανικά” και “φυσικά” ακούγονται υγιεινά, αλλά δεν κάνουν απαραίτητα ένα προϊόν πιο συμβατό με το δέρμα σας. Εξαρτάται από κάθε μεμονωμένο προϊόν – είτε είναι φυσικό είτε όχι.

Tip αντιμετώπισης: Αποφύγετε προϊόντα με πάρα πολλά συστατικά και συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό για τα συστατικά που θα πρέπει να χρησιμοποιείται. Να θυμάστε πως υπάρχουν πολλά φυσικά προϊόντα που δεν ενδείκνυνται για ευαίσθητες επιδερμίδες.

Δείτε επίσης: New arrival: Τo no1 trend λιποδιάλυσης και σύσφιξης του Hollywood είναι εδώ

Δείτε επίσης: Profhilo – Η απόλυτη θεραπεία για αναδόμηση της επιδερμίδας

Photo: @hlias_mpp

Αγίου Βαλεντίνου