Τεχνική κατά της κυτταρίτιδας: Cellu-tion

Μία αποτελεσματική τεχνική που καταπολεμά την κυτταρίτιδα με μόνιμο αποτέλεσμα σε μία μόνο συνεδρία.

Η κυτταρίτιδα είναι ένα ζήτημα που απασχολεί την πλειοψηφία των γυναικών και όχι άδικα, αφού υπονομεύει την αισθητική αρμονία του σώματος και μπορεί να προκαλέσει ακόμα και συμπτώματα πόνου. Ιδίως το καλοκαίρι που η επιδερμίδα εκτίθεται περισσότερο, οι γυναίκες αναζητούν τρόπους για να βελτιώσουν την όψη της και να αισθανθούν ακόμα περισσότερη αυτοπεποίθηση.

Τι είναι η κυτταρίτιδα;

Η κυτταρίτιδα σχηματίζεται όταν εναποθέτεται νερό και λίπος ανάμεσα στην επιδερμίδα και τον υποδόριο ιστό και προσομοιάζεται πολύ συχνά με όψη φλοιού πορτοκαλιού, αφού παρατηρείται απώλεια της ελαστικότητας του συνδετικού ιστού και κατά συνέπεια δημιουργία καπιτονέ όψης. Έχει σημασία να αναφερθεί πως η κυτταρίτιδα δε «γνωρίζει» σωματότυπο, αφού μπορεί να εμφανιστεί ακόμα και σε λιποβαρείς, νεαρές γυναίκες.

Για ποιους λόγους μία γυναίκα εμφανίζει κυτταρίτιδα;

Μερικοί λόγοι που οι γυναίκες αποκτούν κυτταρίτιδα είναι η καθιστική ζωή, η κακή διατροφή, οι ορμονικές διαταραχές, η κληρονομικότητα, η μειωμένη σωματική άσκηση, το κάπνισμα κ.ά.

Υπάρχει ουσιαστική αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας;

Οι ιατροί Ιάκωβος Γκόγκουα και Χρήστος Μεγαπάνος παρουσιάζουν τη τεχνική Cellu-tion. Στην ουσία πρόκειται για τρεις αποτελεσματικές θεραπείες που συνδυάζονται σε μία για τον επιθυμητό στόχο, δηλαδή τη μόνιμη μείωση της κυτταρίτιδας από την πρώτη συνεδρία.

Η τεχνική Cellu-tion χωρίζεται σε δύο στάδια:

Στο πρώτο στάδιο, αφού εφαρμοστεί τοπική αναισθησία με ξυλοκαΐνη, ο ιατρός χρησιμοποιεί μία ειδική συσκευή μίας χρήσης για να εισχωρήσει στον ιστό και να «σπάσει» το εντύπωμα, διαχωρίζοντας τις ινώσεις που έχουν δημιουργήσει την όψη της κυτταρίτιδας.

Στο δεύτερο στάδιο, ο ιατρός εγχέει υαλουρονικό οξύ συγκεκριμένου μοριακού βάρους και ελαστίνης, εξασφαλίζοντας έως και 80% μόνιμο αποτέλεσμα, αφού το υαλουρονικό οξύ μετατρέπεται σε ιστό μέσω της διαδικασίας του μεταβολισμού.

Σε κάθε περίπτωση, παράλληλα με τη θεραπεία, συνίσταται η υιοθέτηση μίας ισορροπημένης διατροφής και άσκησης.

cellu tion