Η κατάλληλη περιποίηση προσώπου για μετά το καλοκαίρι

Τα βασικά βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε στο skincare για να απαλλαγείτε από την αφυδάτωση και την ξηρότητα που προκάλεσε η ζέστη και ο ήλιος.

Οι καλοκαιρινές διακοπές τελείωσαν και η επιστροφή στην καθημερινότητα είναι ήδη γεγονός. Οι χαλαρές στιγμές του καλοκαιριού ωστόσο, εκτός από ανανέωση και ξεκούραση, αφήνουν πίσω τους και κάποιες δυσάρεστες συνέπειες πάντα, οπως είναι οι καφέ κηλίδες από τον ήλιο αλλά και το αφυδατωμένο από τη ζέστη, τον αέρα και το νερό, δέρμα. Παρακάτω θα βρείτε μερικά βασικά βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε στην περιποίησή σας, αμέσως μετά το καλοκαίρι, για να επαναφέρετε την λάμψη και τη ζωντάνια στην επιδερμίδα σας.

Τα peelings αποκαθιστούν τη λάμψη στο δέρμα Σαν πρώτο βήμα, θα πρέπει να απελευθερώσετε το δέρμα σας από τα νεκρά κύτταρα. Τα «επαγγελματικά» πίλινγκ και οι θεραπείες απολέπισης ή ακόμη και η μικροδερμοαπόξεση είναι ιδανικές σε αυτή την περίπτωση. Αλλά ακόμα και ένα peeling στο σπίτι, φτιαγμένο με φυσικά προϊόντα που υπάρχουν στα ντουλάπια σας, θα σας παρέχουν φρεσκάδα και λάμψη. Το peeling, είτε γίνεται από ειδικό είτε στο σπίτι, διεγείρει τη ροή του αίματος και συμβάλει στην αναγέννηση των κυττάρων. Μετά από το στάδιο αυτό, το δέρμα είναι πολύ δεκτικό και τα συστατικά μπορούν να διεισδύσουν καλύτερα στο δέρμα.

Ενυδατώστε το δέρμα σας Ακόμα κι αν δεν το συνειδητοποιήσουμε αμέσως, το δέρμα μας χάνει σταθερά την υγρασία του τους ζεστούς μήνες. Παρ ‘όλα αυτά, μην προσπαθήσετε να επαναφέρετε την υγρασία άμεσα με λιπαρά και παχύρρευστα προϊόντα. Συχνά λειτουργούν μόνο επιφανειακά και δεν διεισδύουν στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος. Προτιμήστε προϊόντα που δεσμεύουν και τροφοδοτούν την υγρασία. Χρησιμοποιήστε καθημερινά μία λεπτόρρευστη ενυδατική κρέμα που ταιριάζει στον τύπο της επιδερμίδας σας και για καλύτερα αποτελέσματα, εφαρμόστε μία μάσκα εντατικής ενυδάτωσης μία φορά την εβδομάδα.

Μειώστε τον υπερχρωματισμό Για να αντισταθμίσετε τις κηλίδες που δημιουργούνται από τον ήλιο – που ονομάζονται υπερχρωματισμός – θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε κρέμες με αντίστοιχα συστατικά. Τα κλασικά συστατικά, όπως η βιταμίνη C, το σαλικυλικό οξύ, η αρβουτίνη κ.λπ., είναι τα κατάλληλα. Είναι πολύ σημαντικό να αποφεύγετε το φως μετά τη χρήση τους (προτιμήστε τις βραδινές ώρες) και να τα χρησιμοποιείτε μόνιμα για τουλάχιστον 3 μήνες. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο το δέρμα μπορεί να ανακάμψει τέλεια και να διαλύσει την περίσσεια μελανίνης που προκαλεί την υπερχρωματισμό.

Δείτε επίσης: Πώς θα φροντίσετε αποτελεσματικά την επιδερμίδα σας μετά τις διακοπές;

Δείτε επίσης: 3 μάσκες ύπνου που αναζωογονούν την επιδερμίδα τη νύχτα

περιποίηση προσώπου