Πώς θα φροντίσετε αποτελεσματικά την επιδερμίδα σας μετά τις διακοπές;

Τα βασικά στάδια της αναζωογόνησης του σώματος που πρέπει να ακολουθήσετε

Ακόμα και αν το καλοκαίρι, πρακτικά συνεχίζει και τον Σεπτέμβριο, μετά το τέλος των καλοκαιρινών διακοπών, για τις περισσότερες από εσάς, σηματοδοτείται και το ξεκίνημα της νέας σεζόν. Την περίοδο αυτή, ο αντίκτυπος της έκθεσης στον καλοκαιρινό ήλιο, το θαλασσινό νερό, το χλώριο και την άμμο αρχίζει να είναι αισθητός στην επιδερμίδα με την τελευταία να είναι πιο θαμπή και αφυδατωμένη. 

Γιατί το δέρμα μας αλλάζει μετά το καλοκαίρι; 

Το δέρμα αλλάζει όλο το χρόνο, όπως και οι εποχές. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, για να προστατευθεί από την έκθεση στις υψηλές θερμοκρασίες, το δέρμα αυξάνει το επιφανειακό στρώμα των νεκρών κυττάρων, με τη συσσώρευση να είναι πιο έντονη στο τέλος του καλοκαιριού. Επομένως, η εντατική φροντίδα της επιδερμίδας σας είναι απαραίτητη τότε, αλλά και διαφορετική από άλλες εποχές του χρόνου.

Η απολέπιση αποκαθιστά τη λάμψη;

Σαν πρώτο βήμα αποκατάστασης της επιδερμίδας, η απολέπιση είναι απαραίτητη προκειμένου να αυξηθεί η ροή του αίματος και να αναζωογονηθεί η επιδερμίδα. Μετά από αυτή τη διαδικασία, τα νεκρά κύτταρα θα απομακρυνθούν και το δέρμα θα είναι δεκτικό στα συστατικά που θα διεισδύσουν σε αυτό στο επόμενο στάδιο περιποίησης, άρα και πραγματικά ωφέλιμα.

Υπάρχει κάποια σπιτική μάσκα απολέπισης;

Στο σπίτι, μπορείτε να φτιάξετε εύκολα – και ανέξοδα – το δικό σας απολεπιστικό που θα απομακρύνει γρήγορα τα νεκρά κύτταρα και θα λειάνει την επιδερμίδα. Η παρακάτω συνταγή είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνη C, που βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών. Σε ένα μπολ ανακατέψτε τα υλικά και κάντε απολέπιση σε όλο το σώμα:

· 1 φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
· 1/4 φλιτζάνι λάδι καρύδας
· 1/4 φλιτζάνι αλεσμένη βρώμη
· 1/4 φλιτζάνι πολτοποιημένες φράουλες

Μετά την απολέπιση, τι;

Η επιδερμίδα είναι πλέον έτοιμη για βαθιά ενυδάτωση, η οποία αποτελεί ένα από τα βασικότερα στάδια της επαναφοράς της. Για ένα άμεσο αποτέλεσμα, χρησιμοποιήστε προϊόντα που περιέχουν συστατικά όπως το υαλουρονικό οξύ, η αλόη βέρα, η αλλαντοΐνη και τα αλγινικά άλατα.

Φροντίδα από μέσα

Ένα τελευταίο, αλλά πολύ σημαντικό, βήμα για την αναζωογόνηση της επιδερμίδας σας είναι και η ενίσχυσή της μέσω της διατροφής. Συστατικά – κλειδιά είναι οι βιταμίνες A, E και C που θα βρείτε σε τροφές όπως τα καρότα και τα εσπεριδοειδή.

Τα βασικά στάδια της αναζωογόνησης του σώματος που πρέπει να ακολουθήσετε