Πώς θα φτιάξετε το δικό σας lip scrub;

3 διαφορετικές συνταγές για απολεπιστικό χειλιών που θα φτιάξετε στο σπίτι. 

Κάτι που, μάλλον, δε γνωρίζετε για τα χείλη σας είναι πως δεν διαθέτουν ελαιοφόρους και ιδρωτοποιούς αδένες και αυτός είναι ο λόγος που αφυδατώνονται εύκολα. Ειδικότερα, οι ακραίες θερμοκρασίες δημιουργούν ξεφλούδισμα και πληγές και η αλήθεια είναι πως πρόκειται για κάτι που μπορείτε εύκολα να παρατηρήσετε σε ένα πρόσωπο. Το δίπτυχο απολέπιση – ενυδάτωση θα βελτιώσει την όψη των χειλιών σας και θα τα προετοιμάσει και για την ομοιόμορφη εφαρμογή του κραγιόν. 

Στο εμπόριο υπάρχουν, σαφώς, πολλά προϊόντα απολέπισης για τα χείλη, αλλά μπορείτε να φτιάξετε και ένα σπιτικό lip scrub με υλικά που έχετε ήδη στην κουζίνα σας – έτσι θα γνωρίζετε και τι ακριβώς έχετε εφαρμόσει στα χείλη σας.

Δοκιμάστε τρεις διαφορετικές συνταγές για απολεπιστικό χειλιών:

Έλαιο καρύδας, ζάχαρη και κανέλα
Ένας συνδυασμός που θρέφει τα σκασμένα χείλη και απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα. Το έλαιο καρύδας έχει ενυδατικές και επουλωτικές ιδιότητες, οι ανομοιόμορφοι κόκκοι της καστανής ζάχαρης απολεπίζουν απαλά την ευαίσθητη περιοχή των χειλιών και η κανέλα δρα τονωτικά. Ανακάτεψε 1 κ.γ. λάδι καρύδας, 1 κ.γ. καστανή ζάχαρη και μια πρέζα κανέλας.
Έλαιο προσώπου, καφές
Αναμείξτε μια γενναιόδωρη ποσότητα από το αγαπημένο έλαιο προσώπου σας με φρεσκοαλεσμένο καφέ και κάντε ελαφρύ μασάζ σε καθαρά χείλη. Έπειτα, αφαιρέστε το μείγμα με ένα βρεγμένο βαμβάκι.

Μέλι, ζάχαρη, λεμόνι, κανέλα
Ακόμη ένα χειροποίητο απολεπιστικό χειλιών με εξαιρετικό αποτέλεσμα. Στην περίπτωση που τα χείλη σας είναι τραυματισμένα, παραλείψτε το λεμόνι καθώς η οξύτητά του θα προκαλέσει τσούξιμο. Αντί για τα δάχτυλα, δοκιμάστε να εφαρμόσετε το απολεπιστικό με μια παλιά οδοντόβουρτσα.