Ρυτίδες γέλιου: Πώς θα τις αντιμετωπίσεις;

Τα προϊόντα που χρειάζεται η ρουτίνα περιποίησής σου και αυτά που θα κάνεις στον ιατρό για άμεσο αποτέλεσμα.

Μπορεί «το γέλιο να δίνει ζωή» και να έχει αποδεδειγμένα πολλά οφέλη για τη ψυχική και σωματική υγεία μας, ωστόσο μπορεί εξίσου εύκολα να προκαλέσει και ρυτίδες έκφρασης γύρω από το στόμα. Φυσικά, η λύση δεν είναι να αρχίσεις να καταπιέζεις το γέλιο σου, ώστε να μην κάνεις τις λεγόμενες «ρυτίδες γέλιου», αλλά να μάθεις πώς μπορείς να τις αντιμετωπίσεις και να τις προλάβεις με συμβουλές περιποίησης, αλλά και πιο εξειδικευμένες θεραπείες που θα κάνεις σε ιατρικό περιβάλλον.

Ορός αντιγήρανσης

Το πρώτο βήμα για την αντιμετώπιση των εν λόγω ρυτίδων έκφρασης είναι, φυσικά, η πρόληψη. Επίλεξε έναν ορό (σέρουμ) που θα ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης και, τελικά, θα συμβάλλει στη λείανση των λεπτών γραμμών. 

Αντηλιακή προστασία

Οι «ρυτίδες γέλιου» ή «γραμμές γέλιου» ή ρυτίδες έκφρασης γύρω από το στόμα προκαλούνται από αλλαγές που συμβαίνουν στην επιδερμίδα, όπως είναι η μείωση του κολλαγόνου και η καταστροφή των ελαστικών ιστών. Όλες αυτές οι αλλαγές σχετίζονται με τη χρόνια έκθεση στον ήλιο, γι’αυτό και είναι απαραίτητη η χρήση αντηλιακού κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου. Ιδανικά, προτίμησε κάποιο που περιέχει ένα ορυκτό συστατικό, όπως ο ψευδάργυρος ή το τιτάνιο. 

Κρέμα νυκτός

Μια καλή κρέμα νυκτός μπορεί να ενυδατώσει και να ενδυναμώσει την επιδερμίδα, μειώνοντας τις ρυτίδες του προσώπου. Η βιταμίνη C είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό συστατικό που βοηθά στην παραγωγή κολλαγόνου και θα ήταν καλό να υπάρχει στη σύσταση της κρέμας ή σε κάποιο σέρουμ.

Χημικό peeling

Ένα χημικό peeling που θα πραγματοποιηθεί σε ιατρικό περιβάλλον μπορεί να βελτιώσει ακόμα και τις βαθιές ρυτίδες έκφρασης. Συγκεκριμένα, τα διαλύματα που χρησιμοποιούνται προέρχονται από οξέα φρούτων, τα οποία αφαιρούν τις εξωτερικές στοιβάδες της επιδερμίδες, διεγείροντας ταυτόχρονα τους ινοβλάστες που βρίσκονται βαθύτερα στο δέρμα. Με αυτό τον τρόπο παράγεται κολλαγόνο και ελαστίνη και οι γραμμές του προσώπου εξομαλύνονται. 

Dermapen

Ένα πρακτικό και εξελιγμένο εργαλείο με μία κεφαλή μιας χρήσεως, η οποία διαθέτει 12 μικρές βελόνες, οι οποίες μικροτραυματίζουν την επιδερμίδα, ενεργοποιώντας τους ινοβλάστες και βελτιώνοντας την κυκλοφορία του αίματος. Το αποτέλεσμα; Οι ρυτίδες λειαίνονται και η επιδερμίδα αποκτά τη χαμένη λάμψη της. Το συγκεκριμένο εργαλείο χρησιμοποιείται αποκλειστικά από εξειδικευμένο ιατρό. 

Fillers με υαλουρονικό οξύ 

Τα fillers κάνουν αυτό ακριβώς που υπονοεί και ο όρος τους: γεμίζουν. Το υαλουρονικό οξύ εγχέεται στις ρυτίδες γέλιου (αλλά και σε κάθε ρυτίδα έκφρασης) και δεσμεύει υγρασία, αποκαθιστώντας έτσι τον όγκο και τη σφριγηλότητα της επιδερμίδας. Πρόκειται για μία ενέσιμη θεραπεία που γίνεται με τη χρήση αναισθητικής κρέμας και είναι εντελώς ανώδυνη.