Σε ποια ηλικία να κάνω Botox; Ρωτήσαμε τον ειδικό

Ανήκει σίγουρα στα δημοφιλέστερα ενέσιμα υλικά, αλλά ποια είναι η σωστή ηλικία για να ξεκινήσεις;

Πάντα γράφονται πολλά για το “savoir-faire” του Botox και μία από τις πιο συχνές ερωτήσεις που οι ιατροί κοσμητικής ιατρικής κλίνονται να απαντήσουν είναι για την ηλικία που, τελικά, μπορείς να αξιοποιήσεις αυτό το ενέσιμο υλικό προς όφελος σου. 

Υπάρχει προληπτικό Botox;

Ναι και όχι. Σίγουρα δεν θα συστήναμε το Botox στην ηλικία των 20 για την πρόληψη των ρυτίδων, αλλά μόνο για περιπτώσεις που μπορεί να βελτιωθεί η συμμετρία του προσώπου. Πλησιάζοντας στην επόμενη δεκαετία των 25+, το Botox πλέον μπορεί να έχει προληπτικό χαρακτήρα και να μαλακώσει τις ρυτίδες έκφρασης που δημιουργούνται από τις συχνές και έντονες εκφράσεις του προσώπου.

Έπειτα, έρχονται τα 30+ και μαζί τους «φέρνουν» βαθύτερες και πιο μόνιμες ρυτίδες, όπου τότε το Botox έρχεται να δώσει λύση (και λύτρωση). Και κάτι ακόμα που πρέπει να θυμάσαι είναι πως όταν η μυϊκή δραστηριότητα μειώνεται (αυτό κάνει το Botox), τότε οι ρυτίδες που προκαλούνται από τις αθέλητες εκφράσεις του προσώπου ελαχιστοποιούνται. Τι σημαίνει αυτό; Σε βάθος χρόνου δεν θα αποκτήσεις τόσες ρυτίδες και συντηρώντας αυτό το αποτέλεσμα η όψη σου θα είναι νεανική και υγιής. Όλα, βέβαια, εξαρτώνται από την ποιότητα και τις ανάγκες της δικής σου επιδερμίδας, γι’αυτό και η αξιολόγηση από έναν έμπειρο ιατρό θα σε κατατοπίσει καλύτερα για το τι χρειάζεσαι.