Ποια είναι τα πιο αποτελεσματικά tips περιποίησης στις υψηλές θερμοκρασίες;

Οι βασικότερες συμβουλές περιποίησης για τους καλοκαιρινούς μήνες.

Οι ημέρες του καύσωνα, και γενικότερα του καλοκαιριού, δεν είναι ιδιαίτερα ευεργετικές για το δέρμα μας. Οι υψηλές θερμοκρασίες το επηρεάζουν με αποτέλεσμα να είναι απαραίτητο να ακολουθήσετε μια τροποποιημένη ρουτίνα φροντίδας κατά τη διάρκεια αυτής της σεζόν, για να φροντίσετε το δέρμα σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

ΚΑΝΤΕ ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΦΙΛΟ ΣΑΣ Τα φρούτα είναι ο καλύτερος και ο πιο φυσικός τρόπος για να φροντίσετε το δέρμα σας το καλοκαίρι. Υπάρχουν τόσα πολλά φρούτα διαθέσιμα κατά τη θερινή περίοδο που σίγουρα δε θα βαρεθείτε. Καταναλώνοντάς τα θα εμπλουτίσετε τον οργανισμό σας με νερό και αντιοξειδωτικά. Μπορείτε επίσης να φτιάξετε ένα μείγμα φρούτων και να το εφαρμόσετε στο δέρμα σας σαν μάσκα.

ΠΙΕΙΤΕ ΠΟΛΥ ΝΕΡΟ Το νερό είναι ιδανικό για το δέρμα σας. Θα σας βοηθήσει να διώξετε τοξίνες από το σώμα σας, κάτι που θα επιφέρει μια φυσική λάμψη στο πρόσωπό σας. Η κατανάλωση αρκετού νερού θα σας κρατήσει επίσης ενυδατωμένη και θα διατηρήσει τα όργανά σας υγιή και το δέρμα σας υγιές και απαλό.

ΑΝΤΗΛΙΑΚΟ, ΤΟ MUST ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ Κάνετε το αντηλιακό απαραίτητο στοιχείο της ρουτίνας φροντίδας του δέρματος σας κατά τα καλοκαίρια. Εφαρμόστε σωστά την ενυδατική κρέμα πριν βγείτε και επιλέξτε το καλύτερο αντηλιακό που ταιριάζει περισσότερο στο δέρμα σας. Θα πρέπει επίσης να έχετε μαζί σας αντηλιακό όλη την ώρα και να το εφαρμόζετε ξανά, όποτε είναι απαραίτητο.

ΕΦΑΡΜΟΓΗ MAKEUP ΣΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΔΥΝΑΤΟ Μην εφαρμόζετε στρώματα μακιγιάζ κατά την καλοκαιρινή περίοδο. Η ζέστη και ο ιδρώτας μπορούν να αντιδράσουν αρνητικά με το μακιγιάζ και να προκληθούν προβλήματα στο δέρμα σας. Επίσης, προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε μακιγιάζ με SPF και μην ξεχνάτε ποτέ να ενυδατώνετε το δέρμα και τα χείλη σας.

ΝΑΙ ΣΤΗ ΣΥΧΝΗ ΑΠΟΛΕΠΙΣΗ Η ρύπανση, η βρωμιά και τα νεκρά κύτταρα του δέρματος μπορούν να συσσωρευτούν στο δέρμα σας και η απολέπιση μπορεί να διατηρήσει το δέρμα σας καθαρό. Θα πρέπει να απολεπίζετε το δέρμα σας δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα για να το διατηρήσετε υγιές και ικανό να δεχτεί το επόμενο στάδιο – την ενυδάτωση – όπως πρέπει.

ΦΟΡΕΣΤΕ ΤΑ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΥΦΑΣΜΑΤΑ Η θερμότητα μπορεί να κάνει το δέρμα σας ευαίσθητο. Πρέπει να επιλέξετε το σωστό ύφασμα που ταιριάζει στο δέρμα σας και που δεν θα το ερεθίζει. Το βαμβάκι και άλλα ελαφριά υφάσματα είναι ιδανικά για τους καλοκαιρινούς μήνες.

Δείτε επίσης: 4 συμβουλές για κορμί στο παρά 5

Δείτε επίσης: Πώς θα προετοιμαστείτε για το τέλειο bikini body;

Photo: @hlias_mpp

tips περιποίησης