4 σπιτικές συνταγές για μάσκες ματιών

Περιποίηση ματιών στο σπίτι: 4 σπιτικές συνταγές για μάσκες ματιών

Η επιδερμίδα γύρω από την περιοχή των ματιών είναι η λεπτότερη πάνω στο σώμα σας, γι’αυτό και χρήζει ιδιαίτερης μεταχείρισης. Αν, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου που περνάτε πολύ χρόνο στο σπίτι, θέλετε να «επενδύσετε» λίγο περισσότερο στην περιποίηση των ματιών σας μπορείτε, συμπληρωματικά με τη ρουτίνα που ήδη ακολουθείτε, να δοκιμάσετε και τις παρακάτω μάσκες ματιών που θα συνθέσετε με υλικά της κουζίνας σας.

Για πρησμένα μάτια

Υλικά
1 ασπράδι αβγού
2 κ.σ. κόκκους καφέ

Οδηγίες
Αναμείξτε τα υλικά σε ένα μπολ μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα και έπειτα εφαρμόστε το κάτω από τα μάτια. Μετά από 10’ χρησιμοποιήστε μία μαλακή, νωπή πετσέτα ή ένα βαμβάκι και αφαιρέστε τη μάσκα. Ολοκληρώστε με την εφαρμογή της κρέμας σας.

Για τις λεπτές γραμμές και το «πόδι της χήνας»

Υλικά
2 ασπράδια αβγών
5 σταγόνες βιταμίνης Ε

Οδηγίες
Χτυπήστε τα ασπράδια και έπειτα αναμείξτε με τη βιταμίνη Ε. Εφαρμόστε το μείγμα με τα δάχτυλα σας κάτω από την περιοχή των ματιών αλλά και στις εξωτερικές γωνίες όπου σχηματίζονται οι ρυτίδες έκφρασης. Αφήστετη να δράσειγια 10’.

Για ενυδάτωση

Υλικά
2 κ.σ. λιωμένο λάδι καρύδας
5 σταγόνες βιταμίνης Ε

Οδηγίες
Αναμείξτε τα υλικά σε ένα μπολ. Έπειτα τοποθετήστε μέσα στο μπολ μερικά cottonpads και αφήστε το μπολ για λίγα λεπτά στο ψυγείο, ώστε να κρυώσει. Εφαρμόστε στην περιοχή των ματιών και έπειτα τοποθετήστε το βαμβάκι για λίγο πάνω στα μάτια σας. Μετά από 15’ αφαιρέστε το.

Για τους μαύρους κύκλους

Υλικά
Μία χούφτα φρέσκο, βιολογικό μαϊντανό
1 κ.σ. γιαούρτι

Οδηγίες
Ψιλοκόψτε τον μαϊντανό και έπειτα αλέστε τον με ένα γουδοχέρι. Προσθέστε το γιαούρτι και ανακατέψτε. Εφαρμόστε το μείγμα με τα δάχτυλα σας ή με λίγο βαμβάκι και αφήστε το να δράσει για 10-15΄.

Στο σημείο αυτό να τονίσω, πως οι συγκεκριμένες χειροποίητες κρέμες, δεν είναι ενδεικνυόμενες για επιδερμίδες με παθολογικές καταστάσεις ή τραυματισμένες περιοχές. Επίσης δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την αποτελεσματικότητα που θα επιφέρει μία θεραπεία σε ιατρικό περιβάλλον, ωστόσο αποτελούν αφενός μία αναγκαία πράξη φροντίδας προς τον εαυτό σας κατά τη διάρκεια αυτής της στρεσογόνας συνθήκης, και αφετέρου μία συμπληρωματική κίνηση περιποίησης για την επιδερμίδα σας με «σύμμαχο» σας τη φύση.

Περιποιηση ευαισθητου προσωπου