5 λόγοι που έχετε θαμπή επιδερμίδα

Έχετε χάσει τη λαμπερή και υγιή όψη σας; Υπάρχουν αιτίες!

Η υγιής και λαμπερή όψη είναι ο θεμέλιος λίθος ενός όμορφου και νεανικού προσώπου. Ακόμα κι αν δεν αντιμετωπίζετε ζητήματα όπως η ακμή και οι δυσχρωμίες και δεν έχουν εμφανιστεί ακόμα ρυτίδες και λεπτές γραμμές, η έλλειψη λάμψης ταλαιπωρεί την πλειοψηφία των γυναικών και τις περισσότερες φορές πρόκειται για «κάτι» που δεν τους αρέσει πάνω στο δέρμα τους, αλλά δεν μπορούν να προσδιορίσουν ακριβώς τι.

Τα καλά νέα είναι πως μπορείτε να επαναφέρετε την υγιή και λαμπερή όψη της επιδερμίδας σας με τις παρακάτω συμβουλές.

Γιατί έχετε θαμπή επιδερμίδα;

1. Tα νεκρά κύτταρα

Αν δεν κάνετε κάτι με στόχο να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα από την επιδερμίδα σας, τότε ίσως παρατηρήσετε πως η όψη σας είναι ελαφρώς γκρι, όποιος κι αν είναι ο χρωματικός τόνος της επιδερμίδας σας. Τα συσσωρευμένα νεκρά κύτταρα είναι ένα βρώμικο πέπλο που καλύπτει το πρόσωπό σας και δεν το αφήνει να αντανακλάσει το φως.

2. Το περιβάλλον

Οι συνθήκες του περιβάλλοντος που κατοικείτε είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την ποιότητα της επιδερμίδας σας. Αν για παράδειγμα, μένετε σε μία μεγάλη πόλη, η ρύπανση που έρχεται σε επαφή με την επιδερμίδα σας δημιουργεί ελεύθερες ρίζες, οι οποίες με τη σειρά τους καταστρέφουν το κολλαγόνο και προκαλούν υπερμελάγχρωση, δηλαδή ανομοιόμορφη όψη.

3. Το στρες

Μία διαφωνία, ένας κακός ύπνος, ένα deadlineστη δουλειά… όλα αυτά και ακόμα περισσότερα είναι πολύ πιθανό να δημιουργήσουν τη γνωστή εντύπωση: «Φαίνεστε κουρασμένη».

4. Η αφυδάτωση

Χωρίς επαρκή ενυδάτωση, η επιδερμίδα γίνεται θαμπή αλλά το πρόβλημα είναι βαθύτερο απ’ όσο νομίζετε. Η έλλειψη ενυδάτωσης κάτω από την επιφάνεια της επιδερμίδας μειώνει την πυκνότητα της και προκαλεί ατονία στην όψη.

5. Η ηλιακή ακτινοβολία

Η έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία έχει αρνητικές συνέπειες για την ποιότητα της επιδερμίδας, αφού προκαλεί αύξηση των δυσχρωμιών και μείωση του κολλαγόνου. Η πιο πολύτιμη συμβουλή που μπορούμε να σας δώσουμε; Εφαρμόζετε αντηλιακό όλο το χρόνο!

5 λόγοι που έχετε θαμπή επιδερμίδα