Λάθη στην περιοχή των ματιών που προκαλούν ρυτίδες

Τι μπορεί να προκαλέσει ρυτίδες ή να εντείνει την εμφάνισή τους;

Αρχίζετε να παρατηρείτε λεπτές γραμμές και ρυτίδες κάτω από τα μάτια σας; Τότε, είναι καιρός να δώσετε προσοχή σε αυτήν την περιοχή του προσώπου σας. Υπάρχουν τρόποι να καθυστερήσετε τη διαδικασία εμφάνισής τους; Η απάντηση είναι ναι. Εκτός από τη γενετική προδιάθεση, στην οποία δεν μπορεί κανείς να παρέμβει, υπάρχουν μερικά βασικά λάθη στην καθημερινότητα που προκαλούν ρυτίδες, και αν τα αποφύγετε θα ελαχιστοποιήσετε την εμφάνισή τους. Δείτε ποια είναι αυτά:

Έκθεση στον ήλιο
Η έκθεση στον ήλιο μπορεί να προκαλέσει ρυτίδες, ειδικά γύρω από τα μάτια. Εάν βρίσκεστε συχνά έξω, ειδικά κατά τις ώρες αιχμής του φωτός, χωρίς την κατάλληλη αντηλιακή προστασία, η βλάβη θα αρχίσει να συσσωρεύεται με τη μορφή λεπτών γραμμών και ρυτίδων.

Εκφράσεις προσώπου
Οι επαναλαμβανόμενες και έντονες εκφράσεις του προσώπου μπορούν να οδηγήσουν σε γραμμές και ρυτίδες στην περιοχή των ματιών. Κάθε φορά, για παράδειγμα, που χαμογελάτε ή προσπαθείτε να δείτε κάτι πιο καθαρά, ένα «αυλάκι» σχηματίζεται κάτω από το δέρμα. Δεδομένου ότι η παραγωγή κολλαγόνου επιβραδύνεται καθώς μεγαλώνουμε, το δέρμα γύρω από τα μάτια χάνει τελικά την ικανότητα να επιστρέψει στη θέση του. Έτσι, οι πτυχές αυτές, κάποια στιγμή, αρχίζουν να γίνονται μόνιμες.

Κάπνισμα
Δεν είναι μόνο οι «ρυτίδες του καπνιστή» που μπορεί να προκαλέσει το κάπνισμα, αλλά και εκείνες κάτω από τα μάτια. Εκτός από τη νικοτίνη που εμποδίζει τη ροή του αίματος στο δέρμα, οι μικροκινήσεις που ενδεχομένως να κάνετε για να κρατήσετε τον καπνό έξω από τα μάτια σας μπορούν επίσης να προκαλέσουν σημάδια γήρανσης.

Τρίψιμο των ματιών
Το δέρμα κάτω από τα μάτια είναι πάρα πολύ λεπτό. Έτσι, το τρίψιμο στην περιοχή γύρω από τα μάτια, που πολλές φορές συμβαίνει όταν είμαστε κουρασμένοι, μπορεί να τεντώσει και να τραυματίσει το δέρμα, οδηγώντας σε διάσπαση της ελαστίνης και σχηματισμό γραμμών.

Δεν κοιμάστε σωστά
Αν κοιμάστε στο πλάι μπορεί να δείτε ρυτίδες στο δέρμα σας νωρίτερα από ό, τι θα έπρεπε. Ο ύπνος με το πρόσωπό στο μαξιλάρι μπορεί να οδηγήσει σε γραμμές στο πρόσωπο.

Αφυδατωμένο δέρμα
Το αφυδατωμένο δέρμα είναι μια προσωρινή κατάσταση και οφείλεται στην έλλειψη νερού. Ένα άλλο κοινό σύμπτωμα του αφυδατωμένου δέρματος, εκτός από το αίσθημα τραβήγματος, είναι οι έντονες γραμμές, ιδιαίτερα γύρω από τα μάτια.

Δείτε επίσης: 4 συμβουλές για κορμί στο παρά 5

Δείτε επίσης: Πώς θα προετοιμαστείτε για το τέλειο bikini body;

Λάθη στην περιοχή των ματιών