5 τρόποι για ενυδατωμένη επιδερμίδα το καλοκαίρι

Διατηρήστε το πρόσωπό σας φρέσκο και λαμπερό κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Μπορεί το καλοκαίρι να είναι η εποχή του χρόνου που περιμένετε με ανυπομονησία, παραμένει ωστόσο μια περίοδος που η επιδερμίδα σας χρειάζεται επιπλέον περιποίηση για να παραμείνει υγιής. Πιο συγκεκριμένα, μια επιδερμίδα από την οποία απουσιάζει η υγρασία θα δείχνει ξηρή, άχρωμη και θαμπή. Με δεδομένο ότι η θερμοκρασία το καλοκαίρι ανεβαίνει κατακόρυφα, το πρόβλημα αυτό ολοένα και γιγαντώνεται. Τι μπορείτε να κάνετε για να διατηρήσετε το πρόσωπό σας φρέσκο και λαμπερό κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού;

1. Να πίνετε νερό

Μπορεί να ακούγεται κλισέ αλλά οκτώ ποτήρια νερού τη μέρα διατηρούν το δέρμα υγιές. Αν για οποιοδήποτε λόγο δεν μπορείτε να πιείτε αυτή την ποσότητα μέσα στην ημέρα συμπληρώστε την ποσότητα με τροφές πλούσιες σε νερό, όπως είναι το αγγούρι και τα εποχικά φρούτα (αγγούρι, ντομάτα, πιπεριά).

2. Επενδύστε στο υαλουρονικό οξύ

Το υαλουρονικό οξύ έχει την ικανότητα να εγκλωβίζει το νερό στα κύτταρα, συγκρατώντας έως και 1.000 φορές το βάρος του σε νερό. Αναζητήστε προϊόντα περιποίσης με υαλουρονικό οξύ και εφαρμόστε μέσα στη μέρα όσες φορές χρειαστεί προκειμένου να μην αισθάνεστε το δέρμα σας βαρύ.

3. Αυξήστε την περιποίηση

Αν το χειμώνα συνηθίζατε να εφαρμόζετε μια μάσκα ενυδάτωσης προσώπου μια φορά την εβδομάδα τότε τώρα κάντε το δύο φορές την εβδομάδα. Παράλληλα, αν το δέρμα σας είναι πολύ ξηρό, εφαρμόστε μια ελαφριά μάσκα σε μορφή τζελ πάνω από το σέρουμ, πριν πέσετε για ύπνο. Τα συστατικά του σέρουμ θα διεισδύσουν καλύτερα στο δέρμα, χαρίζοντάς σας ενυδατωμένη και απαλή επιδερμίδα.

4. Μην αμελείτε τα μάτια σας

Η περιοχή γύρω από τα μάτια είναι το πιο ευαίσθητο κομμάτι δέρματος σε όλο το σώμα σας. Αυτός είναι και ο λόγος που όταν έχει πολλή ζέστη, συγκρατεί ακόμα λιγότερη υγρασία και ελαστικότητα σε σύγκριση με οποιαδήποτε άλλη περιοχή. Επιλέξτε μια ελαφριά κρέμα ματιών σε μορφή τζελ και εφαρμόστε τη πρωί και βράδυ.

5. Πολλαπλασιάστε τη φυσική υγρασία
Πώς; Έχοντας μαζί σας μια ενυδατική λοσιόν σε σπρέι την οποία θα ψεκάζετε στην επιδερμίδα σας όποτε νιώθετε πιο έντονα τον ήλιο. Μετά από κάθε ψεκασμό το δέρμα παραμένει επαρκώς ενυδατωμένο για 1 ώρα.