Τρία σημάδια της αφυδατωμένης επιδερμίδας 

Το τέλος του καλοκαιριού είναι μια περίοδος που το συγκεκριμένο πρόβλημα εντείνεται. 

Τι είναι οι γραμμές που δημιουργούνται στο πρόσωπο λόγω αφυδάτωσης και τι οι μόνιμες ρυτίδες; Δυσκολεύστε μήπως να εντοπίσετε τις διαφορές; Αναμφίβολα, η περίοδος αυτή είναι μία από τις πιο χαρακτηριστικές για το πρώτο αισθητικό πρόβλημα. Παρακάτω θα βρείτε τα τρία σημάδια ότι η επιδερμίδα σας έχει αφυδατωθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα. 

#1 Νιώθετε φαγούρα στο δέρμα

Μπορεί να έχετε γυρίσει από τις καλοκαιρινές διακοπές μαυρισμένη, όμως, είναι πολύ πιθανό να είστε και αφυδατωμένη στην επιδερμίδα. Η έντονη ζέστη αλλά και οι εποχικές αλλαγές της θερμοκρασίας, μπορούν να δημιουργήσουν αφυδάτωση στο δέρμα που, πολλές φορές, εκδηλώνεται με τη μορφή φαγούρας. Ο αέρας, οι υψηλές θερμοκρασίες ή και η έκθεση στον ήλιο μπορούν να τραυματίσουν το προστατευτικό φράγμα υγρασίας του δέρματός σας και να το αφήσουν ξηρό και με φαγούρα. 

#2 Το δέρμα σας είναι ευαίσθητο

Ένα από τα πιο κοινά σημάδια αφυδάτωσης του δέρματος είναι ότι παρατηρείτε αύξηση του ερεθισμού. Καθώς το φυσικό φράγμα υγρασίας του δέρματός σας μειώνεται, χάνει την ικανότητα να προστατεύεται από εξωτερικούς παράγοντες όπως η ρύπανση, ο άνεμος και τα βακτήρια. Η επαφή με τους καθημερινούς στρεσογόνους παράγοντες μπορεί να το κάνει να αισθάνεται κόκκινο, με φαγούρα και ευαισθησία.

#3 Το δέρμα δείχνει θαμπό

Εάν το δέρμα δεν φαίνεται ή δεν είναι τόσο φωτεινό και φρέσκο, ​​όπως συνήθως, είναι πολύ πιθανό να είναι αφυδατωμένο. Η σωστή ενυδάτωση του δέρματος παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στις βασικές λειτουργίες του. Χωρίς αυτήν τα κύτταρα του δέρματός σας δεν θα ανανεωθούν τόσο γρήγορα, με αποτέλεσμα τα νεκρά κύτταρα να συσσωρευτούν στην επιφάνεια του δέρματος. Όχι μόνο τα νεκρά κύτταρα του δέρματος μπορούν να φράξουν τους πόρους, αλλά θα κάνουν το δέρμα σας να δείχνει θαμπό και άχρωμο.

Δείτε επίσης: Αυτή είναι η πιο φυσική εναλλακτική του botox

Δείτε επίσης: Profhilo – Η απόλυτη θεραπεία για αναδόμηση της επιδερμίδας

Ευαίσθητη επιδερμίδα