6 κινήσεις για να προετοιμάσετε την επιδερμίδα του σώματός σας για το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι πλησιάζει και η επιδερμίδα του σώματός σας βρίσκεται σε πρώτο πλάνο.

Πώς, όμως, θα αναδείξετε την καλύτερη εκδοχή της;

Οι παρακάτω κινήσεις κατά τη διάρκεια αυτής της μεταβατικής περιόδου, μέχρι το καλοκαίρι, εγγυώνται πως θα εξασφαλίσετε απαλό, λαμπερό και τονωμένο δέρμα.

1. Καθαρισμός

Η πρωταρχική κίνηση για την περιποίηση της επιδερμίδας σας, το βήμα που θα θέσει τα σωστά «θεμέλια» για μία φρέσκια και υγιή όψη. Επιλέξτε ένα πλούσιο κρεμώδες αφροντούς και αποφύγετε το πολύ ζεστό νερό κατά τη διάρκεια του ντους.

2. Απολέπιση
Ακόμα μία βασική κίνηση για να απαλλάξετε το δέρμα σας από τα νεκρά κύτταρα, τα οποία και συντελούν στη θαμπή όψη του. Λίγα λεπτά μία με δυο φορές την εβδομάδα αρκούν για να ανακτήσει η επιδερμίδα σας τη λάμψη και την απαλότητά του.

3. Ενυδάτωση
Ένα απαλό γαλάκτωμα είναι η καλύτερη επιλογή που μπορείτε να κάνετε για να πετύχετε την ενυδάτωση που τόσο έχει ανάγκη το δέρμα σας. Αν έχετε αφυδατωμένη ή ξηρή επιδερμίδα, επιλέξτε μια πιο πλούσια σύνθεση.

4. Θρέψη

H θρέψη στο αποκορύφωμα της; H απάντηση κρύβεται στα έλαια. Με συνθέσεις που περιποιούνται σε βάθος την επιδερμίδα, τα πολυχρηστικά λάδια που προορίζονται για το δέρμα αλλά και τα μαλλιά, είναι η καλύτερη επιλογή για ελαστικότητα και απαλότητα. Ακόμη μία συμβουλή: Απλώστε το μετά το ντους, όσο η επιδερμίδα σας είναι ακόμα νωπή.

5. Σύσφιγξη
Η κυτταρίτιδα βρίσκεται ξανά στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος κάθε γυναίκας που θέλει το καλύτερο για το δέρμα της. Τα καλλυντικά προϊόντα με φυτικά συστατικά όπως η καφεΐνη σε συνδυασμό με μασάζ μπορούν να βοηθήσουν στην προσωρινή αποσυμφόρηση της επιδερμίδας, αλλά αν αναζητάτε πιο άμεσο και στοχευμένο αποτέλεσμα η μεσοθεραπεία με καφεΐνη θα βελτιώσει αισθητά την «όψη φλοιού πορτοκαλιού».


6. Αδυνάτισμα

Σίγουρα γνωρίζετε πως το τοπικό πάχος αντιμετωπίζεται με άσκηση και σωστή διατροφή. Αν σε αυτά προσθέσετε την καλλυντική φροντίδα με προϊόντα περιποίησης που βοηθούν στην καύση λίπους, αλλά και μεσοθεραπεία με φωσφατιδυλοχολίνη ή δεσοξυχολικό οξύ για λιποδιάλυση σε κοιλιά και μηρούς το αποτέλεσμα που οραματίζεστε θα είναι, σαφώς, πιο γρήγορο.