Πώς θα προετοιμάσετε την επιδερμίδα σας για το καλοκαίρι

Πέντε απλές τακτικές που πρέπει να ακολουθήσετε τώρα στη ρουτίνα περιποίησής σας.

Το καλοκαίρι είναι η πιο ευχάριστη εποχή του χρόνου, αλλά είναι πολύ σημαντικό να προετοιμαστείτε και να φροντίσετε το δέρμα σας, ανάλογα με την αλλαγή της εποχής. Μετά από αρκετούς μήνες χαμηλών θερμοκρασιών, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η επιδερμίδα σας δεν είναι καλά προετοιμασμένη για τον έντονο ήλιο. Για να προετοιμάσετε και να ενυδατώσετε το δέρμα σας, δοκιμάστε αυτές τις απλές συμβουλές.

Κάνετε συχνή απολέπιση

Η απολέπιση είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία του δέρματός μας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Ξεκινήστε λίγο πριν το καλοκαίρι, κάνοντας χημική απολέπιση που βοηθά στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων και της θαμπής όψης του δέρματος από τον χειμώνα. Συνεχίστε με απολέπιση στο σπίτι, τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Χρησιμοποιώντας ένα απαλό scrub αφαιρέστε το νεκρό, ξεφλουδισμένο δέρμα τόσο από το πρόσωπο όσο και από το σώμα σας, αποτρέποντας τις ατέλειες και τη θαμπή εμφάνιση. Η εβδομαδιαία (όχι καθημερινή) απολέπιση μπορεί να είναι εξαιρετικά ωφέλιμη για την εμφάνιση και την υφή του δέρματος, καθώς βοηθάει στην ανανέωση των κυττάρων και στην απομάκρυνση των ρύπων και των κυττάρων που μένουν στην επιφάνεια του δέρματος.

Αποφύγετε την ακμή

Οι ελαιώδεις αδένες στην επιφάνεια του δέρματος είναι πολύ πιο ενεργοί στις υψηλές θερμοκρασίες. Όσο περισσότερη λιπαρότητα υπάρχει στο δέρμα, τόσο πιο επιρρεπής γινόμαστε στην εμφάνιση ακμής. Αν αντιμετωπίζετε πρόβλημα με την ακμή ή το λιπαρό δέρμα, προσθέστε το toner στην καθημερινότητά σας. Χρησιμοποιήστε το και το μεσημέρι για να αφαιρέσετε τον ιδρώτα και τη λιπαρότητα που συσσωρεύεται.

Ενυδατώστε την επιδερμίδα

Εξίσου σημαντικό με την απολέπιση είναι να διατηρείτε το δέρμα σας ενυδατωμένο. Προτιμήστε ενυδατικές κρέμες με πιο ελαφριές υφές, ιδανικές για τις πιο υψηλές θερμοκρασίες.

Εφαρμόστε SPF καθημερινά

Η εφαρμογή επαρκών ποσοτήτων SPF κάθε μέρα όχι μόνο θα σας προστατεύσει από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου αλλά θα διατηρήσει το δέρμα αναζωογονημένο και λαμπερό. Προτιμήστε ένα αντηλιακό με ψευδάργυρο ή τιτάνιο (SPF με βάση τα ορυκτά) καθώς αυτά μπλοκάρουν τις ακτίνες UV A πολύ πιο αποτελεσματικά. Εφαρμόστε κάθε δύο ώρες όταν είστε εκτεθειμένοι στο φυσικό φως του ήλιου.

Πίνετε νερό

Με τις θερμοκρασίες να ανεβαίνουν, η εφίδρωση, προκειμένου το σώμα να διατηρείται δροσερό, είναι πολύ πιο συχνή. Για να εξισορροπήσετε αυτή την απώλεια σωματικών υγρών, θα πρέπει να πίνετε πολύ νερό συχνά. Το νερό όχι μόνο βελτιώνει τη συνολική ελαστικότητα του δέρματός σας, αλλά του δίνει και μια ενυδατωμένη όψη. Θα παρατηρήσετε μεγάλη διαφορά στην ποιότητα του δέρματός σας πίνοντας πολλά ποτήρια την ημέρα. Δώστε προτεραιότητα να καταναλώνετε νερό κάθε ώρα και να έχετε μαζί σας εμφιαλωμένο νερό όπου κι αν πάτε.

Δείτε επίσης: Αυτή είναι η πιο φυσική εναλλακτική του botox

Δείτε επίσης: Profhilo – Η απόλυτη θεραπεία για αναδόμηση της επιδερμίδας

Φωτογήρανση