Ποια είναι η σωστή σειρά εφαρμογής προϊόντων το πρωί;

Πώς θα εφαρμόσετε σωστά όλα τα προϊόντα περιποίησης για maximum αποτέλεσμα; 

Κάθε φορά που αγοράζετε ένα προϊόν, προσθέτοντας ένα ακόμα βήμα στη ρουτίνα περιποίησής σας, γεννάται η ίδια απορία: με ποια σειρά πρέπει να εφαρμοστούν τα προϊόντα περιποίησης έτσι ώστε να μην μειωθεί η δράση τους και να παραμείνουν αποτελεσματικά; Ο γενικός κανόνες λέει πως ξεκινάμε από το πιο λεπτόρρευστο σε εκείνο με την πιο παχύρρευστη σύσταση. Ας δούμε, όμως, αναλυτικότερα τα σωστά βήματα του skincare layering. 

Πρώτο βήμα: Καθαρισμός 

Το πρωί, ξεκινήστε πάντοτε πλένοντας το πρόσωπό σας με χλιαρό νερό και ένα απαλό καθαριστικό, σχεδιασμένο για τον τύπο του δέρματός σας.

Δεύτερο βήμα: Λοσιόν περιποίησης

Ένα ανάλαφρο toner θα ενυδατώσει και θα βελτιώσει την ποιότητα της επιδερμίδας, προετοιμάζοντάς την για τα επόμενα προϊόντα με ενεργά συστατικά. 

Τρίτο βήμα: Serum 

Τα serums είναι ένα βασικό κομμάτι στη skincare ρουτίνα, αφού πρόκειται ουσιαστικά για μικρές, αλλά εξαιρετικά συμπυκνωμένες, δόσεις από θρεπτικά, ενυδατικά και αντιοξειδωτικά συστατικά που ενισχύουν την υγεία του δέρματος. 

Τέταρτο βήμα: Κρέμα ματιών 

Είναι ζωτικής σημασίας να την εφαρμόζετε καθημερινά, αφού διατηρεί την υγεία του δέρματος των βλεφάρων. Το κλειδί είναι η συνέπεια. Η τακτική χρήση κρέμας ματιών, με την πάροδο του χρόνου, θα διατηρήσει το δέρμα ελαστικό και θα βελτιώσει ή θα αποτρέψει λεπτές γραμμές ή απώλεια κολλαγόνου. 

Πέμπτο βήμα: Κρέμα ημέρας

Η ενυδατική κρέμα είναι ένα από τα τελευταία βήματα στην πρωινή ρουτίνα. Προτιμήστε μια κρέμα με κεραμίδια – διατηρούν τα επίπεδα υγρασίας της επιδερμίδας – και προβιταμίνη Β5 – αποτρέπει την αφυδάτωση.

*Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε διαφορετικές κρέμες ενυδάτωσης το πρωί και το βράδυ. Οι κρέμες νύχτας είναι παχύτερες και έχουν σχεδιαστεί για απορρόφηση κατά τη διάρκεια αρκετών ωρών.

Έκτο βήμα: Έλαιο φροντίδας

Αυτό το βήμα χρειάζεται μόνο αν έχετε πιο ξηρή και αφυδατωμένη επιδερμίδα. Διαδέχεται πάντα την κρέμα, γιατί κλειδώνει την υγρασία στην επιδερμίδα. 

Έβδομο βήμα: Αντιηλιακό 

Τέλος, δεν πρέπει να αμελείτε την εφαρμογή αντηλιακού καθημερινά και όλο το χρόνο.

Homemade scrubs σώματος