Τα χείλη σου γερνάνε – το είχες σκεφτεί ποτέ;

Τα χείλη μας είναι από τα πρώτα σημεία που δείχνουν σημάδια γήρανσης, αλλά συχνά το αγνοούμε. Αυτός είναι ο μίνι οδηγός αντιγήρανσης που χρειάζεσαι.

Τα χείλη συχνά μένουν έξω από τις συζητήσεις περί αντιγήρανσης. Ωστόσο, το χάσιμο του όγκου τους και οι γραμμές γύρω από το στόμα είναι μερικά από τα πρώτα σημάδια γήρανσης που παρατηρούμε στο πρόσωπο. Αν μέχρι τώρα η ρουτίνα περιποίησης των χειλιών σου περιλάμβανε μόνο lipbalm, όποτε τα ένιωθες σκασμένα, τότε ήρθε η ώρα να αναθεωρήσεις. Ανακάλυψε παρακάτω πώς θα διατηρήσεις τη νεότητα στα χείλη σου.

Μη ξεχνάς την περιοχή γύρω από τα χείλη

Το πιο εύκολο «κόλπο» που πρέπει να θυμάσαι είναι πως το δέρμα γύρω από το στόμα σου θα πρέπει να το περιποιείσαι όπως και την υπόλοιπη επιδερμίδα του προσώπου σου. Αν, για παράδειγμα, εφαρμόζεις ένα σέρουμ μη ξεχνάς να το απλώσεις και σε εκείνη την περιοχή. Αν βάζεις αντηλιακό, μην αμελείς να το εφαρμόσεις μέχρι τη γραμμή που ξεκινούν τα χείλη και παράλληλα προτίμησε να χρησιμοποιείς ένα lipbalm με SPF τουλάχιστον 30 που θα σε προστατεύσει από την καθημερινή UV ακτινοβολία.

Λέιζερ και peelings

Το λέιζερ και τα χημικά peelings που θα κάνεις σε ιατρικό περιβάλλον μπορούν να βελτιώσουν τον τόνο και την υφή της επιδερμίδας και να ελαχιστοποιήσουν την εμφάνιση των γραμμών. 

Υαλουρονικό οξύ 

Δεν γίνονται όλες οι ενέσιμες θεραπείες στα χείλη με την πρόθεση να δημιουργηθούν μεγαλύτερα χείλη που να θυμίζουν αυτά της Kylie Jenner. Με το πέρασμα των χρόνων τα χείλη χάνουν το περίγραμμα τους. Το filler θα αποκαταστήσει τον όγκο και τη δομή των χειλιών, κάνοντάς τα πιο νεανικά χωρίς να αλλάξει το μέγεθος τους – σε αυτή την περίπτωση η ποσότητα του υλικού που χρησιμοποιείται είναι μικρότερη από το συνηθισμένο, οπότε ένας εξειδικευμένος γιατρός θα σε συμβουλέψει κατάλληλα για το επιθυμητό αποτέλεσμα.