4 μύθοι για την ενυδατική κρέμα σας που πρέπει να σταματήσετε να πιστεύετε

Μπορεί η ενυδατική σας κρέμα να είναι το πιο «απλό» προϊόν που χρησιμοποιείτε, όμως ακόμα κι αυτό έχει τους δικούς του μύθους και παρανοήσεις. Ποιοι είναι αυτοί;

Μύθος #1: Αν εφαρμόζετε ενυδατική κρέμα κάθε μέρα η επιδερμίδα σας θα γίνει «τεμπέλικη» και θα χάσει την ικανότητά της να ενυδατώνεται μόνη της.

Η αλήθεια: Το δέρμα δεν «συνηθίζει» στο να είναι ενυδατωμένο, ούτε μπορεί να… ξεχάσει πώς να ενυδατώνεται μόνο του. Δεν είναι γενικά πιθανό για το σώμα σας να συνηθίσει στο να πίνει νερό ή να τρέφεται υγιεινά. Το σώμα σας χρειάζεται βοήθεια για να παραμείνει ενυδατωμένο και υγιές και το ίδιο ισχύει και για το δέρμα σας, απλά με ένα διαφορετικό τρόπο. Με το πέρασμα του χρόνου το δέρμα χάνει την ικανότητά του να παραμένει φυσικά ενυδατωμένο, αφού μειώνεται η παραγωγή του υαλουρονικού οξέος. Αυτό προκύπτει εξαιτίας ενός συνόλου παραγόντων, αλλά κυρίως εξαιτίας της έκθεσής μας στην ηλικιακή ακτινοβολία και της ηλικίας. Γι’αυτό το λόγο η εφαρμογή της κατάλληλης ενυδατικής κρέμας είναι απαραίτητη.

Μύθος #2: Η επιδερμίδα σας μπορεί να… εθιστεί στην ενυδατική κρέμα

Η αλήθεια: Το δέρμα δεν μπορεί να εθιστεί φυσικά σε κάποιο ενυδατικό προϊόν με τον τρόπο που κάποιος μπορεί να εθιστεί στο κάπνισμα ή στα ναρκωτικά. Αυτό που συμβαίνει είναι να συνηθίζουμε στο πώς αισθανόμαστε την επιδερμίδα μας χρησιμοποιώντας ένα συγκεκριμένο προϊόν, οπότε συνεχίζουμε να το εφαρμόζουμε, για να διατηρούμε την υγιή της όψη. Αυτό δεν είναι εθισμός, αλλά η ανάγκη μας να έχουμε μία υγιή επιδερμίδα.

Μύθος #3: Χρειάζεστε ενυδατική κρέμα μόνο αν καθαρίζετε το πρόσωπό σας καθημερινά

Η αλήθεια: Σίγουρα υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που υπερβάλλουν στον καθαρισμό και την απολέπιση της επιδερμίδας τους, καθιστώντας επιτακτική ανάγκη την αναπλήρωση των φυσικών λιπιδίων της που τη διατηρούν ενυδατωμένη (όπως είναι τα κεραμίδια, τα λιπαρά οξέα ή το υαλουρονικό οξύ). Επιλέγοντας, ωστόσο ένα ήπιο σαπούνι μπορείτε να καθαρίζετε καθημερινά το δέρμα σας χωρίς να ανησυχείτε πως αυτό θα το αφυδατώσει. Από εκεί και έπειτα, το είδος του ενυδατικού προϊόντος που θα χρησιμοποιήσετε εξαρτάται από τον τύπο του δέρματος σας και τις ανάγκες του.

Μύθος #4: Χρειάζεστε ενυδατική κρέμα μόνο αν έχετε ορατά ξηρή επιδερμίδα

Η αλήθεια: Είναι μεγάλο λάθος αν πιστεύετε κάτι τέτοιο.Ανεξάρτητα από τον τύπο της επιδερμίδας σας, εφόσον επιλέγετε ένα ενυδατικό προϊόν με ωφέλιμα συστατικά για την επιδερμίδα σας και την κατάλληλη υφή, πάντα θα κερδίζετε απίστευτα οφέλη. Ωστόσο, τα ίδια οφέλη μπορείτε να τα πάρετε και από άλλα είδη φροντίδας (boosters, οροί, toners, θεραπείες) – ένα προϊόν δεν χρειάζεται να έχει ετικέτα «ενυδατική κρέμα» για να μπορεί να προσφέρει ενυδάτωση στην επιδερμίδα σας.