Επτά κοινοί μύθοι για την κυτταρίτιδα

Πριν επενδύσετε σε διαδικασίες, προϊόντα και υπηρεσίες, δείτε μερικές δημοφιλείς απόψεις σχετικά με την κυτταρίτιδα που δεν ισχύουν.

Κυτταρίτιδα. Ένα κοινό αισθητικό πρόβλημα για το οποίο δεν υπάρχει απόλυτη σύμπονοια απόψεων. Τόσο για τους λόγους εμφάνισης, όσο και για τους τρόπους αντιμετώπισης. Είναι ο τύπος του δέρματός σας, η διατροφή σας ή τα γονίδια σας που τη δημιουργούν; Θα πρέπει να δοκιμάσετε άσκηση, δίαιτα ή κάτι άλλο για να την απαλείψετε; Πριν επενδύσετε σε διαδικασίες, προϊόντα και υπηρεσίες, δείτε μερικές δημοφιλείς απόψεις σχετικά με αυτήν, που δεν ισχύουν.

#1 H κυτταρίτιδα εξαφανίζεται με διατροφή

Μια θρεπτική διατροφή ωφελεί σημαντικά τη συνολική υγεία σας και μπορεί ακόμη και να μειώσει την εμφάνιση της κυτταρίτιδας. Αλλά η απώλεια βάρους δεν εξαλείφει την επίμονη κυτταρίτιδα στους μηρούς, την κοιλιά ή άλλα προβληματικά σημεία. Αντίθετα, η απότομη απώλεια βάρους μπορεί ακόμη και να κάνει την κυτταρίτιδα να φαίνεται περισσότερο από ό, τι πριν.

#2 Η κυτταρίτιδα μειώνεται με την άσκηση

Πρόκειται για μία ακόμα κοινή παρανόηση. Η άσκηση μπορεί σίγουρα να τονώσει τους μύες και τη συνολική καρδιαγγειακή υγεία, αλλά δεν θα εξαφανίσει την κυτταρίτιδα. Πολλοί άνθρωποι έχουν, ακόμη και όταν βρίσκονται σε άριστη φυσική κατάσταση.

#3 Μόνο όσες έχουν παραπάνω κιλά έχουν κυτταρίτιδα

Μπορεί να είναι πιο εμφανές όταν είστε υπέρβαροι, αλλά ακόμη και όταν κάποιος βρίσκεται στο ιδανικό βάρος του ή είναι πολύ λεπτος μπορεί να εμφανίζει όψη φλοιού πορτοκαλιού στην επιδερμίδα. Χρειάζεται λίπος για να σχηματιστεί κυτταρίτιδα, και αρκεί ακόμα και ένα μικρό ποσοστό από αυτό.

#4 Τα κατάλληλα ρούχα μπορούν να την ελαχιστοποιήσουν

Τα ρούχα που συμπιέζουν το δέρμα, όπως τα βαριά νάιλον και καλσόν, μπορεί να δείξουν ότι ελαχιστοποιήσουν την εμφάνιση της κυτταρίτιδας. Μόλις αφαιρέσετε τα ρούχα όμως, η κυτταρίτιδα επανεμφανίζεται αμετάβλητη.

#5 Οι άντρες δεν εμφανίζουν κυτταρίτιδα

Είναι γεγονός ότι είναι περισσότερες οι γυναίκες από τους άνδρες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την κυτταρίτιδα, αλλά δεν περιορίζεται απαραίτητα στο γυναικείο φύλο. Οι άνδρες τείνουν να αναπτύσσουν κυτταρίτιδα στους άνω μηρούς τους, στην κοιλιά ή τα μπράτσα.

#6 Η κυτταρίτιδα μπορεί να φύγει με αποτοξινωτική διατροφή ή συμπληρώματα

Δεν υπάρχει διατροφή ή συμπλήρωμα που θα μειώσει την κυτταρίτιδα που υπάρχει. Μια υγιεινή, θρεπτική διατροφή και η κατάλληλη άσκηση θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε το δέρμα σας υγιές και λαμπερό, αλλά παράλληλα η κυτταρίτιδα μπορεί να παραμένει.

#7 Οι αντικυτταριδικές κρέμες διώχνουν την κυτταρίτιδα

Πολλές φόρμουλες συμβάλλουν στη διατήρηση της ενυδάτωσης του δέρματος και μπορεί να εξομαλύνουν προσωρινά την εικόνα του δέρματος. Ωστόσο, δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τα δομικά αίτια που προκαλούν τα λακκάκια.

Μόνο μία εξειδικευμένη θεραπεία με συγκεκριμένη τεχνική και συγκεκριμένες ουσίες, μπορεί να αντιμετωπίσει ουσιαστικά και την κυτταρίτιδα. Η τεχνική Cellu-tion ειναι μία αποτελεσματική τεχνική που την καταπολεμά (με μόνιμο αποτέλεσμα) σε μία μόνο συνεδρία (δείτε εδώ περισσότερα).

Δείτε επίσης: 4 συμβουλές για κορμί στο παρά 5

Δείτε επίσης: Πώς θα προετοιμαστείτε για το τέλειο bikini body;

κυτταρίτιδα