Έξι μεγάλες τάσεις στο skincare για το φθινόπωρο 2021

Όλα όσα είναι must για την επιδερμίδα σας.

Η νέα σεζόν έφτασε και είναι μία καλή ευκαιρία να αλλάξετε ό,τι δεν σας αρέσει, αλλά και να χαρίσετε στον εαυτό σας ανανέωση. Το skincare είναι ένας από τους βασικούς πλέον τομείς φροντίδας του εαυτού μας, οπότε η υιοθέτηση ενός από τα παρακάτω trends, που έχουν αναδυθεί την τελευταία χρονιά, θα ήταν μία καλή ιδέα για την αλλαγή που ενδεχομένως επιθυμείτε να κάνετε.

Skinimalism
Πρόκειται για την τάση που αναπτύχθηκε πολύ τον τελευταίο χρόνο και σαν επίκεντρο έχει τη φυσική λάμψη του προσώπου χωρίς την ανάγκη έντονου μακιγιάζ. Προέρχεται από τις λέξεις“skin” και “minimalism” και πρόκειται για το trend που αγκαλιάζει τη φυσική υφή του δέρματός μας και υιοθετεί μινιμαλιστικές ρουτίνες περιποίησης που αναδεικνύουν τη λάμψη και την υγιή εικόνα. Πολλές είναι οι θεραπείες περιποίησης που θα βοηθήσουν να πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Η βιωσιμότητα των καλλυντικών
Τόσο καιρό, τα brands χρησιμοποιούσαν πλαστικές συσκευασίες μίας χρήσης. Κατανοώντας πόσο επιβλαβές είναι αυτό για το περιβάλλον, έχουμε δει σημαντικό αριθμό εμπορικών σημάτων να χρησιμοποιούν συσκευασίες κατασκευασμένες από φιλικά προς το περιβάλλον ανακυκλώσιμα υλικά, ενώ παράλληλα, και ο καθένας ατομικά αποκτά μεγαλύτερη οικολογική συνείδηση.

Φροντίδα του μικροβιώματος
Ουσιαστικά πρόκειται για προϊόντα με προβιοτικά που προσθέτουν βακτήρια στο δέρμα και το βοηθούν να διατηρήσει τη βέλτιστη ισορροπία. Γνωρίζουμε εδώ και χρόνια πώς τα προβιοτικά παίζουν σημαντικό ρόλο στην υγεία του δέρματος, βοηθώντας στη θεραπεία των δερματικών διαταραχών και ανακουφίζοντας τα συμπτώματα της ακμής και του εκζέματος. Τα ζωντανά προβιοτικά ενισχύουν την υγεία του μικροβιώματος του δέρματος και όταν αυτό είναι υγιές, δεν χρειάζεστε περίπλοκη φροντίδα περιποίησης.

Εξατομικευμένη περιποίηση
Ποιος δεν αγαπά ένα προϊόν που φτιάχτηκε μόνο για εκείνον; Τα προϊόντα κατά παραγγελία αλλά και οι εξειδικευμένες θεραπείες, προσαρμοσμένες στις ανάγκες κάθε ατόμου, έγιναν τάση καθ ‘όλη τη διάρκεια του περασμένου έτους. Η επιθυμία για προϊόντα και θεραπείες προσαρμοσμένα σε έναν συγκεκριμένο τύπο δέρματος θα συνεχιστεί και φέτος.

Αποσυμφορητική περιποίηση δέρματος
Τα επίπεδα άγχους έφτασαν στο υψηλότερο επίπεδο το 2020, λόγω της πανδημίας, και εξακολουθούμε να αισθανόμαστε τις επιπτώσεις ακόμα και τώρα. Το να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να κάνετε τη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας να είναι ένα τελετουργικό αυτο-φροντίδας, που σας βοηθήσει να αποσυμπιέσετε το στρες της μέρας, είναι μία μεγάλη τάση – και δικαιολογημένα.

Πίλινγκ και μάσκες στο σπίτι
Μέσα στον εγκλεισμό της καραντίνας, ακόμα μία νέα τάση ξεπήδησε και δεν αποτελεί έκπληξη: οι θεραπείες στο σπίτι, τόσο με μάσκες όσο και με πίλινγκ, αλλά και τα προϊόντα που δημιουργούν μια εμπειρία σπα στο χώρο σας.

Δείτε επίσης: Η κατάλληλη περιποίηση προσώπου για μετά το καλοκαίρι

Δείτε επίσης: 3 μάσκες ύπνου που αναζωογονούν την επιδερμίδα τη νύχτα

Photo: @hlias_mpp

αύξηση κολλαγόνου