Καλοκαιρινή περιποίηση: Τι αλλάζει στη ρουτίνα σας σε σχέση με τον χειμώνα;

Η σημαντική αλλαγή που πρέπει να κάνετε κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

Το καλοκαίρι είναι μια δοκιμαστική και δύσκολη περίοδος για το δέρμα. Ο έντονος ήλιος και η πολλή ζέστη μπορεί να γίνουν ανασταλτικοί παράγοντες για την υγεία και τη λάμψη της επιδερμίδας. Η αλλαγή μεταξύ της ρουτίνας περιποίησης της επιδερμίδας κατά τους χειμερινούς και τους καλοκαιρινούς μήνες συμβαίνει, κυρίως, λόγω της αλλαγής αυτής των καιρικών συνθηκών, όπως η ζέστη και τα επίπεδα υγρασίας στον αέρα. Τα καλοκαίρια ο καιρός είναι πιο υγρός και κολλώδης και γι ‘αυτό το δέρμα είναι επίσης πιο κολλώδες. Αντίθετα, κατά τη διάρκεια του χειμώνα, λόγω της έλλειψης υγρασίας στον αέρα, το δέρμα γίνεται εξαιρετικά ξηρό και αφυδατωμένο αφήνοντας πίσω του ξηροδερμία και ξεφλούδισμα. Οι ρουτίνες ομορφιάς, λοιπόν, πρέπει να ακολουθούν τις εκάστοτε συνθήκες και να προσαρμόζονται αναλόγως.

Κοινά σημεία στις δύο ρουτίνες

Και οι δύο ρουτίνες φροντίδας του δέρματος πρέπει να επικεντρώνονται στην ενυδάτωση. Η καλή ενυδάτωση είναι το κλειδί για το κανονικό, υγρό, λιγότερο λιπαρό δέρμα αλλά και για τη διατήρηση της σωστής λειτουργίας των πόρων του δέρματος.

Καλοκαιρινή ρουτίνα περιποίησης

Ωστόσο, στην καλοκαιρινή ρουτίνα φροντίδας της επιδερμίδας, θα πρέπει να αποφεύγετε προϊόντα με βάση το λάδι, ιδίως εάν έχετε λιπαρό δέρμα. Ο λόγος είναι ότι η υπερβολική ποσότητα λιπαρότητας θα φράξει τους πόρους σας και θα προκαλέσει ακμή. Κάτι που ισχύει και για το ξηρό δέρμα. Αν και τα προϊόντα με βάση το λάδι μπορεί να δίνουν την αίσθηση ότι ενυδατώνουν το ξηρό δέρμα σας, είναι πολύ καλύτερο να επιλέγετε προϊόντα με βάση το νερό και ειδικά συστατικά όπως το υαλουρονικό οξύ και ο φυσικός ενυδατικός παράγοντας (NMF).

Χειμερινή ρουτίνα περιποίησης

Για τη χειμερινή ρουτίνα φροντίδας της επιδερμίδας, τα προϊόντα με βάση το λάδι, που έχουν αποφρακτικό χαρακτήρα, είναι κατάλληλα να χρησιμοποιηθούν ως το τελευταίο βήμα της ρουτίνας, δεδομένου ότι θα δώσουν ένα προστατευτικό στρώμα ώστε η υγρασία του δέρματος σας να μην «ξεφύγει» από τους πόρους. Ωστόσο, προτιμήστε να χρησιμοποιήσετε προϊόντα με βάση το νερό σε προηγούμενα βήματα, ώστε να αυξηθούν τα επίπεδα υγρασίας. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε πολύ συχνά face mists για να διατηρήσετε την υγρασία του δέρματός σας.

Δείτε επίσης: Ποια είναι τα πιο αποτελεσματικά tips περιποίησης στις υψηλές θερμοκρασίες;

Δείτε επίσης: New arrival: Τo no1 trend λιποδιάλυσης και σύσφιξης του Hollywood είναι εδώ

Καλοκαιρινή περιποίηση