Τα 3 βασικά βήματα περιποίησης προσώπου

Αυτά τα τρία βήματα θα πρέπει να υπάρχουν ανελλιπώς στην beauty ρουτίνα σας.

Το δέρμα, το μεγαλύτερο όργανο του σώματός μας, ανανεώνεται και εξελίσσεται συνεχώς. Με το πέρασμα των χρόνων, η ανανέωση αυτή γίνεται με πιο αργούς ρυθμούς, ενώ σταδιακά η λάμψη της επιδερμίδας χάνεται και εμφανίζονται οι πρώτες ρυτίδες και σημάδια του χρόνου. Έτσι, ανάλογα με την ηλικία στην οποία βρίσκεστε, αλλά και την κατάσταση της επιδερμίδας σας, χρειάζεστε και διαφορετική ρουτίνα περιποίησης. Ωστόσο, υπάρχουν τρεις συνήθειες, που πρέπει να ακολουθείτε καθημερινά, ανεξαρτήτως ηλικίας αλλά και εποχής.

Αντηλιακό (με υψηλό δείκτη προστασίας)
Είναι ευρέως γνωστό ότι η έκθεση στον ήλιο σχετίζεται άμεσα με τη βλάβη του δέρματος. Υπάρχουν πολλοί που εξακολουθούν να έχουν την εντύπωση ότι μπορούν να μη χρησιμοποιούν αντηλιακό κατά τη χειμερινή περίοδο, λόγω του πιο κρύου καιρού και των συννεφιασμένων ημερών. Ωστόσο, αντίθετα με αυτή την πεποίθηση, είναι σημαντικό να φοράτε καθημερινά ένα αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας όλο το χρόνο, ανεξάρτητα από το πόσο κρύος ή συννεφιασμένος είναι ο καιρός έξω, καθώς οι υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου είναι ακόμα ενεργές και μπορούν να προκαλέσουν μεγάλη βλάβη στο δέρμα μας. Έτσι, είναι σημαντικό να φοράτε καθημερινά αντηλιακό για να αποτρέψετε τις σωρευτικές επιπτώσεις της έκθεσης στον ήλιο, που οδηγεί σε φωτογήρανση και καρκίνο του δέρματος. Αν και αόρατες, οι βλαβερές υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου (UV) που προκαλούν καρκίνο του δέρματος και πρόωρη γήρανση είναι παρούσες όλο το χρόνο.

Ενυδάτωση
Η ενυδάτωση είναι απαραίτητο και κρίσιμο βήμα στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας για να διατηρείται το δέρμα υγιές και λαμπερό. Βοηθά στη διατήρηση της ενυδάτωσης του δέρματος που οδηγεί σε ένα λαμπερό δέρμα και στην αποκατάσταση της υφής του, ώστε το δέρμα σας να φαίνεται λείο. Παράλληλα, ελέγχει την υπερβολική παραγωγή λιπαρότητας. Επιλέξτε μία κατάλληλη ενυδατική κρέμα ανάλογα με τον τύπο του δέρματός σας και μην παραλείπετε ποτέ να ενυδατώνετε το δέρμα σας σε καθημερινή βάση.

Καθαρισμός βράδυ και πρωί
Ο καθημερινός καθαρισμός κρατά μακριά τα βακτήρια, τους ρύπους αλλά και τα νεκρά κύτταρα από την επιδερμίδα μας. Γι’ αυτό ο καθαρισμός δύο φορές την ημέρα είναι πολύ σημαντικός.

αύξηση κολλαγόνου