Πόροι στο πρόσωπο: Οι αιτίες τους και πώς αντιμετωπίζονται

Ένα συχνό πρόβλημα, που ταλαιπωρεί, είναι η εμφάνιση διεσταλμένων πόρων.

Οι πόροι στο πρόσωπο είναι απαραίτητοι για τη σωστή λειτουργία του δέρματος και τη διατήρηση ενός υγιούς δερματικού φραγμού. Επιτρέπουν στο σμήγμα, τον ιδρώτα και άλλα μικροβιακά περιεχόμενα να απελευθερώνονται στην επιφάνεια του δέρματος. Οι διεσταλμένοι πόροι είναι ένα συνηθισμένο αισθητικό πρόβλημα. Δεν υπάρχει ένας τυπικός ορισμός για τους διεσταλμένους πόρους, αλλά έχει περιγράφεται ως ένα άνοιγμα >0,02 χιλιοστών σε μέγεθος. Οι πόροι δεν μπορούν να αφαιρεθούν, ωστόσο υπάρχουν τρόποι ελαχιστοποίησης της εμφάνισής τους, αν γνωρίζουμε την αιτία τους.

Αιτίες εμφάνισης διεσταλμένων πόρων

Κλινικά, οι διεσταλμένοι πόροι σχετίζονται με την αύξηση του σμήγματος, το μέγεθος του θυλάκου των τριχών και τη μείωση της ελαστικότητας του δέρματος γύρω από τους πόρους. Η εθνικότητα, η γενετική προδιάθεση, οι περιβαλλοντικές συνθήκες και οι συνήθειες του τρόπου ζωής μπορούν να επηρεάσουν την υγεία του δέρματος και, έμμεσα, το μέγεθος των πόρων. Μερικές ακόμα αιτίες, που μπορούν να προκαλέσουν αύξηση του μεγέθους τους, είναι οι ορμονικές διαταραχές, η λιπαρότητα του δέρματος, η ακμή, οι αυστηρές δίαιτες, οι βλάβες από την ηλιακή ακτινοβολία αλλά και η έλλειψη κολλαγόνου.

Πώς να τους αντιμετωπίσετε

Διατροφή Αποφύγετε τα τρόφιμα με υψηλά ποσοστά ζάχαρης και τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα οποία προωθούν τη λιπαρότητα του δέρματος.

Άσκηση Μειώνει το στρες, τις φλεγμονές, την ακμή και τη γήρανση της επιδερμίδας.

Περιποίηση Αποφύγετε τα “σκληρά” συστατικά και τον υπερβολικό καθαρισμό. Προτιμήστε ένα απαλό καθαριστικό που εξισορροπεί το PH της επιδερμίδας. Ενυδατώστε με κρέμες που είναι oil free και έχουν βάση το νερό και μην παραλείπετε ποτέ την εφαρμογή αντηλιακού. Τέλος, κάνετε συχνά απολεπίσεις, είτε με συνταγές που μπορείτε να φτιάξετε εύκολα στο σπίτι σας, είτε με χημικά peelings στον ιατρό σας.

Δείτε επίσης: New arrival: Τo no1 trend λιποδιάλυσης και σύσφιξης του Hollywood είναι εδώ

Δείτε επίσης: Profhilo – Η απόλυτη θεραπεία για αναδόμηση της επιδερμίδας

Photo: @hlias_mpp

Micro Tox