Πώς να επιλέξετε σωστά αντηλιακό προσώπου;

Ένας γρήγορος οδηγός που θα σας βοηθήσει να βρείτε το αντηλιακό που θα λειτουργήσει καλύτερα σε εσάς.

Μια από τις βασικότερες συνήθειες που πρέπει να υιοθετήσετε για να ελαχιστοποιήσετε τη γήρανση του δέρματος είναι να το προστατεύσετε από τον ήλιο. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να βρίσκεστε συνεχώς στη σκιά, αλλά μπορείτε να προστατευτείτε κατάλληλα. Ειδικά η αντηλιακή προστασία προσώπου είναι απαραίτητη όχι μόνο την άνοιξη και το καλοκαρι, αλλά και κατά τη διάρκεια ολόκληρου του χρόνου. Ένα αντηλιακού προσώπου καλής ποιότητας είναι από τα διαχρονικά must-haves στην περιποίησή σας. Με βάση ποθα κριτήρια όμως θα κάνετε μια σωστή επιλογή;

Σωστό SPF
Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να προσέξετε κατά την επιλογή ενός αντηλιακού είναι ο δείκτης «SPF». Το SPF μετρά τον χρόνο που το αντηλιακό θα σας προστατεύσει από τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου και μπλοκάρει ποσοστό των ακτίνων UVB. Ένα αντηλιακό με SPF 15 θα μπλοκάρει περίπου το 93% των ακτίνων. Το αντηλιακό με SPF 30 μπλοκάρει περίπου το 97%, το SPF 50 αποκλείει συνήθως περίπου το 98%, ενώ το SPF 100 αποκλείει περίπου το 99%. Συνιστάται συνήθως να επιλέξετε αντηλιακό με SPF τουλάχιστον 30.

Ανθεκτικότητα
Προτιμήστε ένα αντηλιακό ανθεκτικό στο νερό, το οποίο διατηρεί την προστασία του δέρματος από την ηλιακή ακτινοβολία και μέσα στο νερό. Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι παρέχει προστασία 100%, αλλά μπορεί να λειτουργήσει για μεγαλύτερο διάστημα από ό,τι ένα κοινό αντηλιακό. Σίγουρα θα πρέπει να ανανεώνεται το αντηλιακό σας συχνά αλλά και να αποφεύγεται την άμεση έκθεση τις μεσημεριανές ώρες.

Τύπος αντηλιακού
Τα αντηλιακά διατίθενται σε δύο διαφορετικούς τύπους: φυσικά και χημικά. Ένα φυσικό αντηλιακό εμποδίζει τον ήλιο, ενεργώντας ένα είδος ασπίδας στην επιφάνεια του δέρματός σας και συνήθως περιέχει δραστικά συστατικά όπως ψευδάργυρο ή οξείδιο του τιτανίου. Τα χημικά αντηλιακά προστατεύουν το δέρμα κάπως διαφορετικά. Αντί να εμποδίζουν τις ακτίνες του ήλιου, τις απορροφούν σαν σφουγγάρι, ενώ σε αυτά θα βρείτε συστατικά όπως η οξυβενζόνη ή η αβοβενζόνη που λειτουργούν ως φίλτρα UV. Ένα πλεονέκτημα των χημικών αντηλιακών είναι ότι απλώνονται πολύ εύκολα στο δέρμα, ενώ των φυσικών αντηλιακών είναι ότι είναι φιλικά στο ευαίσθητο δέρμα και είναι καλύτερα για το περιβάλλον. Οπότε επιλέξτε με βάση τις δικές σας ανάγκες.

Μορφή αντηλιακού
Τα αντηλιακά διατίθενται σε διάφορες μορφές και καθεμία έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά της. Για παράδειγμα, οι λοσιόν είναι πολύ εύκολο να εφαρμοστούν, ενώ τα σπρέι και τα sticks μπορεί να φαίνονται εξαιρετικά εύκολα στην εφαρμογή, αλλά ο πιθανός κίνδυνος είναι να χρησιμοποιήσετε λίγη ποσότητα.

Δείτε επίσης: Αντηλιακή προστασία – Το νο1 μυστικό αντιγήρανσης είναι πιο απλό απ’ όσο φαντάζεστε

Δείτε επίσης: Οι συνήθειες που βλάπτουν την επιδερμίδα σας

αντηλιακό προσώπου