Οι 5 βασικές συνήθειες για απόλυτα νεανική επιδερμίδα

Πώς θα διατηρήσετε την επιδερμίδα σας νεανική στο πέρασμα του χρόνου;

Η γήρανση είναι μια φυσική διαδικασία, που συμβαίνει σε όλους μας. Ωστόσο, όχι με τον ίδιο ρυθμό, και ο τελευταίος, πολλές φορές, εξαρτάται από εμάς και τις συνήθειές μας. Μερικές απλές συνήθειες μπορούν να μας… γεράσουν πριν τη στιγμή που θα έπρεπε, ενώ άλλες μπορούν να προκαλέσουν το αντίθετο αποτέλεσμα. Δηλαδή, να μας χαρίσουν νεανική και λαμπερή επιδερμίδα μέσα στο πέρασμα των χρόνων. Η λέξη – κλειδί για να πετύχουμε τη δεύτερη περίπτωση είναι η «ενυδάτωση». Παρακάτω, θα βρείτε πέντε συνήθειες που θα σας βοηθήσουν να αποτρέψετε την αφυδάτωση της επιδερμίδας, τον σχηματισμό ρυτίδων και κατά συνέπεια την (ανεπιθύμητη) γήρανσή της.

ΣΥΧΝΗ ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ Ένα από τα βασικότερα σημεία – κλειδιά για μια επιδερμίδα με απόλυτα νεανική όψη είναι η υγεία που αποπνέει. Και αυτό δε θα μπορούσε να συμβεί, αν το δέρμα σας δεν είναι επαρκώς ενυδατωμένο. Η κατανάλωση των κατάλληλων ποσοτήτων νερού μέσα στη μέρα, αλλά και η υιοθέτηση μιας ρουτίνας περιποίησης που ενισχύει την ενυδάτωση του δέρματος είναι το Α και το Ω για να πετύχετε τον στόχο σας. Στην τελευταία, εντάσσονται οι συχνές μάσκες ενυδάτωσης (ύστερα από μία σωστή απολέπιση), η εφαρμογή ενυδατικής κρέμας πρωί και βράδυ αλλά και η χρήση ήπιων καθαριστικών προσώπου που δεν ερεθίζουν το δέρμα και δεν του προκαλούν αφυδάτωση.

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ Ο καθαρισμός της επιδερμίδας, σε καθημερινή βάση, είναι ένα από τα σημαντικότερα στάδια της skincare ρουτίνας και όχι άδικα. Με τη βοήθεια αυτού του βήματος, θα μπορέσετε να απομακρύνετε ρύπους, λιπαρότητα και σκόνες που φράζουν τους πόρους του δέρματος με αποτέλεσμα η επιδερμίδα να μην μπορεί να απορροφήσει τα συστατικά των προϊόντων περιποίησης που εφαρμόζετε και να ενυδατώνεται μόνο επιφανειακά. Μην παραλείπετε ποτέ το βήμα αυτό, ενώ προτιμήστε καθαριστικά με ουδέτερο PΗ και χλιαρό νερό.

ΣΥΝΕΧΗΣ ΧΡΗΣΗ ΑΝΤΗΛΙΑΚΟΥ Η υπεριώδης ηλιακή ακτινοβολία μπορεί να προκαλέσει στο δέρμα ξηρότητα και κατ’ επέκταση ρυτίδες και στίγματα. Η χρήση αντηλιακού σε καθημερινή βάση και κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου θα σας βοηθήσει να προστατευτείτε από τη βλαβερή αυτή ακτινοβολία.

ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ Διατροφικές πηγές με υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά, όπως είναι τα φρούτα και τα λαχανικά – τα οποία περιέχουν και μεγάλες ποσότητες νερού, θα ενισχύσουν το κολλαγόνο του δέρματός σας, θα το ενυδατώσουν και θα καταπολεμήσουν μία ενδεχόμενη ξηρότητα και φλεγμονές του δέρματος.

ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΓΙΑ ΥΠΝΟ ΝΩΡΙΣ Ο ύπνος που ξεκινά από νωρίς το βράδυ και είναι επαρκής σε διάρκεια, είναι ένας από τους βασικότερους μηχανισμούς αυτοσυντήρησης για τον οργανισμό. Κατά τις ώρες που κοιμόμαστε το σώμα μας πετυχαίνει την καλύτερη ανάπλαση με αποτέλεσμα ένα αναζωογονημένο (και λαμπερό) σώμα και δέρμα το επόμενο πρωί.

Δείτε επίσης: New arrival: Τo no1 trend λιποδιάλυσης και σύσφιξης του Hollywood είναι εδώ

Δείτε επίσης: Profhilo – Η απόλυτη θεραπεία για αναδόμηση της επιδερμίδας

Οι 5 βασικές συνήθειες για απόλυτα νεανική επιδερμίδα