Από το χειμώνα στην άνοιξη: Οι αλλαγές που χρειάζεται η ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας

Η συμβουλή του ιατρού Ιάκωβου Γκόγκουα για τη μεταβατική περίοδο ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας σας.

Ο καιρός διαδραματίζει, αναμφίβολα, σπουδαίο ρόλο στην επιλογή προϊόντων περιποίησης της επιδερμίδας σας. Ο χειμώνας δημιουργεί διαφορετικές ανάγκες για την επιδερμίδα και η επιλογή πιο βαριών και παχύρρευστων συνθέσεων είναι σχεδόν επιτακτική, καθώς χρειάζεστε επιπλέον ενυδάτωση για βοηθήσετε το δέρμα να αντιμετωπίσει το κρύο. Όσο πλησιάζει η άνοιξη, η θερμοκρασία ανεβαίνει και μαζί με τη διάθεσή οφείλει να αλλάξει και η ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας. Άλλωστε, εκτός από εσάς, ακόμα και το δέρμα σας έχει να προσαρμοστεί σε νέες συνθήκες. 

Τι πρέπει να γνωρίζετε;

Όσο πλησιάζει η άνοιξη καλό θα ήταν να προτιμήσετε προϊόντα που θα φωτίσουν, θα απολεπίσουν και γενικότερα θα αναζωογονήσουν την επιδερμίδα σας. Κάθε τύπος επιδερμίδας είναι επιρρεπής στους ερεθισμούς κατά τη διάρκεια μιας μεταβατικής περιόδου. 

Αν έχετε λιπαρή επιδερμίδα, σημαίνει πως το δέρμα σας είναι αφυδατωμένο, άρα χρειάζεται νερό – όχι έλαια. Κάντε ήπια απολέπιση και προτιμήστε προϊόντα με συστατικά που βασίζονται στο νερό, όπως το υαλουρονικό οξύ και η γλυκερίνη. 

Aν έχετε ξηρή επιδερμίδα μειώστε τα προϊόντα με βαριές συνθέσεις και προσθέστε ένα έλαιο που θα «σφραγίζει» την ενυδάτωση και ταυτόχρονα θα «μάχεται» ενάντια στις γραμμές και τις ρυτίδες.

Αν έχετε ευαίσθητη επιδερμίδα, ακόμα και μια αλλαγή στον καιρό μπορεί να επηρεάσει αρνητικά το δέρμα σας. Επιλέξτε προϊόντα περιποίησης για ευαίσθητες επιδερμίδες και μην ξεχνάτε το αντηλιακό.